Ухвала
від 13.08.2018 по справі 760/21271/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 2-п/760/111/18

В справі № 760/21271/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 серпня 2018 року Суддя Солом'янського районного суду м. Києва Шереметьєва Л. А., розглянувши заяву представника відповідача Державної організації Відділ воєнізованої охорони безпеки життя Департаменту поліції - Білоруського Руслана Сергійовича про перегляд заочного рішення суду, суддя

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з заявою і просить поновити строк на подачу заяви про перегляд заочного рішення та скасувати рішення Солом'янського районного суду м. Києва від 02 квітня 2018 року.

Відповідно до п.п. 3,4 ч. 2 ст. 285 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуто судом за наявності одночасно 2-х умов:

- наявності обставин, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;

- посилання на докази , якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача.

Заява не відповідає вимогам ст. 285 ЦПК України, а саме:

- відсутнє обґрунтування обставин, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання, виходячи з неодноразового направлення судових повісток на адресу відповідача за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем перебування в ЄДРПОУ;

- відсутнє посилання саме на докази , якими відповідачі обґрунтовують свої заперечення проти вимог позивача і в якому обсязі, а в заяві лише аналізується неотримання судових повісток на адресу підприємства;

- не зазначено, які існують докази, що могли вплинути на вирішення спору судом, та якими доказами відповідач заперечує проти вимог позивача, а лише посилається на хибність доказів позивача та невідповідають їх дійсності.

Крім того, відповідно до ч. 6 ст. 285 ЦПК України до заяви про перегляд заочного рішення додається документ про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч.ч.1,2 2 ст. 4 Закону за подання до суду заяви про перегляд заочного рішення, яка подана юридичною особою або фізичною особою - підприємцем, розмір судового збору становить 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 3 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах якщо сплата судового збору згідно з вимогами закону є обов'язковою, то наслідком недотримання цієї умови є залишення позовної заяви без руху, а у разі, якщо документ, що підтверджує сплату судового збору, не буде поданий у строк, установлений судом, - визнання заяви неподаною та її повернення позивачеві або залишення заяви без розгляду.

Таким чином, відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи викладене, відповідач має сплатити судовий збір в розмірі 704,80 гр. на:

-р/р №31218206026010, утримувач коштів УК у Солом'янському районі, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38050812, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, код класифікації доходів бюджету 22030101, призначення платежу: судовий збір.

Керуючись ст. 175, 177, 185, 285 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву заяву представника відповідача - Державної організації Відділ воєнізованої охорони безпеки життя Департаменту поліції - Білоруського Руслана Сергійовича про перегляд заочного рішення суду залишити без руху , надавши строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала в частині визначення розміру судового збору може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через суд першої інстанції протягом п ятнадцяти днів з дня її отримання.

В решті ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А.Шереметьєва

Дата ухвалення рішення13.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75891268
СудочинствоЦивільне
Сутьперегляд заочного рішення суду,

Судовий реєстр по справі —760/21271/17

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 13.08.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 02.04.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Рішення від 02.04.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 23.01.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 14.11.2017

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні