Ухвала
від 16.08.2018 по справі 469/676/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

м. Миколаїв.

16 серпня 2018 р.справа № 469/676/18

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., за участю секретаря судового засідання Кафанової Г.Г.,

позивача: ОСОБА_1,

представників відповідача: Коломієць Ю.В., Пирог-Кравчук І.В., Щербакової Т.А.,

розглянув у підготовчому засіданні адміністративну справу

за позовомОСОБА_1, АДРЕСА_1

до відповідачаЩасливської сільської ради Березанського району Миколаївської області, вул. Шкільна, 29, с. Щасливе, Березанський район, Миколаївська область, 57441

провизнання протиправним і скасування рішення XXXV сесії Щасливської сільської ради Березанського району Миколаївської області № 1 від 23 квітня 2018 р. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в довгострокову оренду В С Т А Н О В И В:

Позивач оспорює рішення відповідача, яким ТОВ "Солар Фарм-6" надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності у довгострокову оренду. Позивач вважає, що дане рішення прийнято без врахування інтересів територіальної громади.

20 липня 2018 р. судом відкрито провадження в даній адміністративній справі та на 16 серпня 2018 р. призначено підготовче засідання.

Відповідач подав клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ "Солар Фарм-6", так як на думку відповідача, рішення у справі може вплинути на права та обов'язки вказаної особи.

Позивач не заперечив проти задоволення цього клопотання.

Відповідно до приписів ст. 49 ч. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки спірним рішенням ТОВ "Солар Фарм-6" надано дозвіл на розробку проекту землеустрою, суд вважає, що рішення у справі матиме вплив на права та обов'язки вказаної юридичної особи, а тому суд знаходить клопотання відповідача про залучення ТОВ "Солар Фарм-6" до участі у справі в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Також, відповідач клопотав про виклик свідків ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, зазначивши що цим особам відомі обставини прийняття спірного рішення.

Позивач не висловив заперечень проти задоволення цього клопотання.

Згідно із ст. 92 КАС України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи, що заява відповідача відповідає наведеним вимогам КАС України, суд її задовольняє.

Також, суд попереджає вищезазначених осіб про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду: у відповідності до ст. 384 ч. 1 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве показання свідка чи потерпілого або завідомо неправдивий висновок експерта під час провадження дізнання, досудового слідства, здійснення виконавчого провадження або проведення розслідування тимчасовою слідчою чи тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України або в суді, а також завідомо неправильний переклад, зроблений перекладачем у таких самих випадках, - караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

У підготовчому судовому засіданні судом виконані вимоги ст. 180 ч. 2 КАС України.

Відповідно до ст. 183 ч. 2 п. 3 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, суд вважає, що маються підстави для закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 173-183, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті.

2. Судове засідання призначити на 11 жовтня 2018 р. о 14:00 год., яке відбудеться в приміщенні Миколаївського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Декабристів 41/10, м. Миколаїв, 54001, тел. (0512) 53-31-80, факс (0512) 53-31-81, inbox@adm.mk.court.gov.ua.

3. Залучити до участі у справі в процесуальному статусі третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ "Солар Фарм-6" (м. Київ, вул. Л. Толстого, буд. 57, ЄДРПОУ 41947350).

4. Зобов'язати ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) надіслати на адресу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ "Солар Фарм-6" (м. Київ, вул. Л. Толстого, буд. 57, ЄДРПОУ 41947350) копію позовної заяви разом з усіма додатками. Докази надіслання позовної заяви з додатками подати суду не пізніше ніж за п'ять днів до дати судового засідання.

5. Викликати до суду в якості свідків ОСОБА_5 (АДРЕСА_2), ОСОБА_6 (АДРЕСА_3), ОСОБА_7 (АДРЕСА_4).

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею в порядку ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України. Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд першої інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Суддя А. О. Мороз

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.08.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75903067
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —469/676/18

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 20.07.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 05.07.2018

Адміністративне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні