Ухвала
від 15.08.2018 по справі 602/645/18
ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 602/645/18

Провадження № 2/602/203/2018

ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Тернопільської області

У Х В А Л А

"15" серпня 2018 р. м.Ланівці

Лановецький районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді - Костів Л.І.,

з участю:

секретаря суду- Домчук В.І.,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Ланівці цивільну справу за позовом ОСОБА_3, представник позивача ОСОБА_1, до ПСП агрофірма Білозірська про визнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Лановецького районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_3, представник позивача ОСОБА_1, до ПСП агрофірма Білозірська , про визнання недійсним правочину - додаткової угоди від 20 жовтня 2015 року до договору оренди землі №448 від 10 березня 2006 року, укладеного між його матір ю - ОСОБА_4 та Приватним сільськогосподарським підприємством Агрофірма Білозірська , та зобов язання відповідача повернути земельну ділянку, яка є предметом договору оренди.

В обґрунтування заявлених вимог позивачка посилається на те, що підпис від імені її матері на оспорюваний угоді виконаний не її матір'ю, а іншою особою.

Одночасно позивачка ОСОБА_3 заявила клопотання про призначення по справі судово-почеркознавчої експертизи, проведення якої просить доручити експертам Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Представник позивачки ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні клопотання ОСОБА_3 про призначення судово-почеркознавчої експертизи підтримав.

Позивачка ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з'явилася, хоч належним чином була повідомлена про день, час та місце розгляду справи.

Представник відповідача - ПСП Агрофірма Білозірська ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні заперечила проти задоволення клопотання позивачки.

Заслухавши думку представника позивачки ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2 дослідивши матеріали справи, суд вважає, що по справі слід призначити проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Згідно ч.1 ст.104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Згідно ч.1 ст.107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Частиною 1 ст.109 ЦПК України , у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з'ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Беручи до уваги, що для вирішення питань, що стосуються предмету спору, необхідні спеціальні знання, суд вважає, що для повного та всебічного з'ясування обставин справи по справі слід призначити судово-почеркознавчу експертизу.

Відповідно до вимог п. 5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

На підставі наведеного, керуючись статями 27-31 , 104-109 , 252 , 260 , 261 , 352-354 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання позивачки ОСОБА_3 - задовольнити.

Призначити по даній справі судово-почеркознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне запитання:

- Чи належить ОСОБА_4 підпис у додатковій угоді від 20 жовтня 2015 року до договору оренди землі № 448 від 10 березня 2006 року, укладеній між ОСОБА_4 та Приватним сільськогосподарським підприємством Агрофірма Білозірська (код ЄДРПОУ - 3782931)?

Проведення експертизи доручити фахівцям Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обовязків.

Експертизу провести протягом одного місяця з дня отримання копії цієї ухвали.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи.

Витрати на оплату судової експертизи покласти на ОСОБА_3.

Роз'яснити ОСОБА_3 , що в разі неоплати судової експертизи у встановлений судом строк суд скасовує ухвалу про призначення судової експертизи.

Витребувати в Лановецькому об'єднаному Управлінні пенсійного фонду України Тернопільської області (код ЄДРПОУ - 40376704, місцезнаходження - 47402, Тернопільська обл., м. Ланівці, вул. Грушевського, 13) наступні документи:

- оригінал заяви ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) від 10.07.2007 . про призначення пенсії;

- оригінал заяви ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) від 03.07.2007 р. про перерахунок пенсії на банківський рахунок;

- оригінали будь яких інших наявних документів, які містять підписи ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1).

Витребувати в Білозірській сільській раді Лановецького району (код ЄДРПОУ - 04395863, місцезнаходження - 47453, Тернопільська обл., Лановецький р-н, с.Білозірка, вул. Відродження, 1) наступні документи:

- оригінал заяви ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) від 16.06.1999 р. про надання в користування земельної ділянки;

- оригінали будь яких інших наявних документів, які містять підписи ОСОБА_4 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1).

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційної скарги не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до апеляційного суду Тернопільської області або через Лановецький суд Тернопільської області протягом пятнадцяти днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення15.08.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75911627
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —602/645/18

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Радосюк А. В.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Радосюк А. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 16.07.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні