Ухвала
від 01.10.2018 по справі 602/645/18
ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 602/645/18

Провадження № 2/602/203/2018

ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Тернопільської області

У Х В А Л А

"01" жовтня 2018 р. м.Ланівці

Лановецький районний суд Тернопільської області в складі :

головуючої судді - Костів Л.І.,

з участю секретаря - Домчук В.І.,

розглянувши в письмовому провадженні у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ланівці клопотання судового експерта по справі за позовом ОСОБА_1, представник позивача ОСОБА_2, до ПСП агрофірма Білозірська про визнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Лановецького районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1, представник позивача ОСОБА_2, до ПСП агрофірма Білозірська про визнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки.

Ухвалою Лановецького районного суду Тернопільської області від 15 серпня 2018 року в даній справі було призначено судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено фахівцям Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз і на час її проведення зупинено провадження у справі.

17 вересня 2018 року до суду надійшло клопотання судового експерта про погодженя проведення експертизи в строк понад три місяці (в зв»язку із понаднормовим навантаженням експерта), та надання вільних зразків підписів ОСОБА_3, виконаних нею у період, максимально близький до дати підписання спірного документу - жовтня 2015 року, а також про оплату вартості експертизи.

В судове засідання позивачка ОСОБА_1, представник позивача ОСОБА_2В, представник відповідача - ПСП Агрофірма Білозірська не з'явилися, хоча належним чином були повідомлені про день, час та місце розгляду справи. Від представника позивача ОСОБА_2 надійшла заява про розгляд клопотання без участі сторони позивача.

Від представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 28 вересня 2018 року до суду надійшло клопотання про витребування в Тернопільському обласному онкологічному диспансері, у якому ОСОБА_3 проходила курс лікування, усіх наявних оригіналів документів, які містять підпис ОСОБА_3.

Відповідно до ст.107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Згідно з вимогами п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України , суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Кодексом.

Відповідно до вимог ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі клопотати про витребування доказів судом.

За таких обставин, суд вважає за необхідне з метою всебічного, повного та об єктивного розгляду цивільної справи та забезпечення проведення судової почеркознавчої експертизи зобов'язати Тернопільський обласний онкологічний диспансер, надати усі наявні оригінали документів, які містять підпис ОСОБА_3.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.84, 107, 258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання судового експерта - задовільнити.

Погодити проведення судово-почеркознавчої експертизи за ухвалою Лановецького районного суду Тернопільської області від 15 серпня 2018 року в строк понад три місяці.

Витребувати в Тернопільському обласному онкологічному диспансері (код ЄДРПОУ - 02001274, місцезнаходження - 46023, м.Тернопіль, вул.Романа Купчинського,8), усі наявні оригінали документів, які містять підпис ОСОБА_3 (реєстраційний номер облікової картки платника податків -НОМЕР_1), які надати в розпорядження експерта.

Провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1, представник позивача ОСОБА_2, до ПСП агрофірма Білозірська про визнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки -зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та окремо від рішення оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено05.10.2018
Номер документу76922158
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним правочину та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —602/645/18

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Радосюк А. В.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Радосюк А. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 16.07.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні