Ухвала
від 27.07.2018 по справі 755/1969/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/755/4110/18

755/1969/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ "27" липня 2018 р.

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Дніпровському районі м. Києва ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100040000003 від 05.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Дніпровському районі м. Києва ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), яке подане в рамках кримінального провадження ЄРДР №32018100040000003 від 05.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, за фактами викладеними у змісті клопотання.

Клопотання мотивоване тим, що директор ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_6 спільно з головним бухгалтером ОСОБА_7 , та бухгалтером ОСОБА_8 , в період з 2014 по 2016 року звітуючи до ІНФОРМАЦІЯ_2 під час господарських взаємовідносин з рядом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), в тому числі ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ухилились від сплати податку на додану вартість на суму 2891273 грн. та податку на прибуток на суму 3341179 грн., всього на загальну суму 6232452 грн., що підтверджується актом перевірки № 138/26-15-14-07-01-10/22795129 від 31.08.17.

Так, для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування для встановлення усіх обставин здійснення господарської діяльності ПП « ОСОБА_11 » у рамках розслідування кримінального провадження виникла необхідність у дослідженні фінансово-господарських взаємовідносин між ПП « ОСОБА_11 » та ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) та проведення огляду банківських рахунків.

Відповідно добаз данихДФС Українивстановлено,що ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) має рахунки № НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , відкритий у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Таким чином, з метою всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, встановлення руху коштів та обсягів проведення операцій ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), виникла необхідність у розкритті банківської таємниці, а саме: рахунків, які належить ПП « ОСОБА_10 »(ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) та відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Зазначені документи необхідно вилучити та отримати інформацію у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) з метою дослідження обставин надходження коштів, оформлення та підписання документів по списанню грошових коштів з рахунку підприємства, проведення судово-економічної експертизи, їх огляду та використання під час проведення перевірок.

В судове засідання слідчий не з`явився, надіслав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі.

Дослідивши документи додані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно ч. 1 ст.131КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Заходами забезпечення кримінального провадження є зокрема тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.ч. 5-6 ст. 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються. До клопотання слідчого, прокурора про застосування, зміну або скасування заходу забезпечення кримінального провадження додається витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ст. 84 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ч. 1 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч.ч. 5-7 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), а також така інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 1-29, 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та іншим уповноваженим особам за його дорученням тимчасовий доступдо документів,що містятьбанківську таємницю по рахункам № НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , що належать ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), які відкриті та знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), шляхом вилученнянаступних копійдокументів танадання інформації,а саме: листів, заяв, повідомлень та інших документів, направлених банком службовим особам підприємства; усіх договорів та додатків до них; листів, заяв, доручень та інших документів, наданих службовими особами підприємства щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку; виписок про рух грошових коштів ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) по рахункам № НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , за період весь період діяльності, на носіях CD-R та паперових носіях, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування грошових коштів по вказаному рахунку; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів, їх коди ЄДРПОУ; заявок на видачу готівки; заяв на отримання чекових книжок; договорів, платіжних доручень, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів по рахунку; документів, які містять інформацію щодо проведення моніторингу по операціям, що йому підлягають з доданням підтверджуючих документів, які були отримані від клієнта в ході проведення; вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та клієнтом банку; кредитну та депозитну справи; інших документів, що свідчать про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, містять відомості стосовно комерційної діяльності клієнта чи комерційної таємниці; протоколи системи «Банк-Клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР адреса клієнта, МАС адреса клієнта, електроні документи по рахункам, за весь період діяльності;

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 755/1969/18, 1кс/755/4110/18.

Примірник 2 виданий старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Дніпровському районі м. Києва ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 .

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75941747
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100040000003 від 05.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —755/1969/18

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 21.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні