Ухвала
від 09.08.2018 по справі 202/1853/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1853/18

Провадження № 1кс/202/4143/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Волошин Є.В.,

за участю: секретаря судового засідання Шишляннікова О.В.,

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області Зайченко Л.М., погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області Кіблицьким А.О. про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 42018042630000118 від 05.04.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

09 серпня 2018 року до слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Волошина Є.В. надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області Зайченко Л.М., погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області Кіблицьким А.О. про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що в провадженні СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 05.04.2018 за № 42018042630000118, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що до управління захисту економіки в Дніпропетровській області надійшла заява гр. ОСОБА_3, за фактом незаконного використання персональних даних при державній реєстрації ТОВ Компанія Профі-Строй (ЄДРПОУ 36726864).

Так, гр. ОСОБА_3 вказав, що свої персональні дані нікому не передавав, паспорт громадянина України не втрачав, жодних довіреностей на представництво інтересів не надавав та в період часу з травня 2016 по жовтень 2017 коли було укладено договори між ТОВ Компанія Профі- Строй та державними підприємствами знаходився на строковій службі в лавах Збройних Сил України у військовій частині №1428 у м. Тернопіль.

Однак, під час досудового розслідування встановлено, що гр. ОСОБА_3 з 24.09.2015 призначений на посаду засновника, директора та бухгалтера у ТОВ Компанія Профі-Строй (ЄДРПОУ 36726864, зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1) без його відома.

Під час аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ Компанія Профі-Строй (ЄДРПОУ 36726864) встановлено, що підприємство здійснювало закупівлю товарів (робіт, послуг) у період 2015-18 рр. на загальну суму понад 40,1 млн. грн., в тому числі: у ТОВ Дніпровський завод спеціального обладнання та матеріалів (ЄДРПОУ 35268574 зареєстроване за адресою: м. Дніпро, вул. Квітки-Основ'яненка, буд. 5) на суму 3,3 млн. грн., ТОВ НВП Елемент (ЄДРПОУ 32884924, зареєстроване за адресою: м. Запоріжжя, вул. Героїв 93-ї Бригади, буд. 10А) на суму 678 тис. грн., ТОВ Спец-майстер (ЄДРПОУ 38901819 зареєстроване за адресою: м. Дніпро, вул. Янтарна, буд. 42, кв. 232) на суму 6,4 млн. грн.

У ході аналізу встановлено, що ТОВ Компанія Профі-Строй у період 2015-18 років здійснювало поставку товару на загальну суму понад 40 млн. грн., в тому числі: до ПАТ Укрзалізниця (ЄДРПОУ 40075815) (електрощітки, свердла, лещата тощо) на суму 19,5 млн. грн., ДП Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом (ЄДРПОУ 24584661 засновник якої Міністерство енергетики та вугільної промисловості України) на суму 10,9 млн. грн.

Також встановлено, що ТОВ Компанія Профі-Строй у вищезазначений період приймає участь у держаних закупівлях, з яких підписано 36 договорів на загальну суму 24 856 300.90 грн.

За результатами аналізу фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ Компанія Профі-Строй встановлено, що невстановлені особи, за допомогою підконтрольних підприємств здійснили привласнення державних грошових коштів понад 20 000 000 грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ Компанія Профі-Строй (ЄДРПОУ 36726864), має діючі відкриті розрахункові рахунки відкриті у: ПАТ КБ Приватбанк МФО 305299: №№ НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_4, НОМЕР_5, НОМЕР_6; ПАТ Банк Iнвестицiй та Заощаджень Київ МФО 380281 №№ НОМЕР_7, НОМЕР_3; ДОДАТ Райффайзенбанкаваль м. Днiпро МФО 305653 №№ НОМЕР_10.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань директором ТОВ Компанія Профі-Строй є ОСОБА_3

Також, 20.04.2018 був допитаний ОСОБА_3, який вказав що він не приймав участь у придбанні ТОВ Компанія Профі-Строй , не вносив жодних змін до правовстановлюючих документів, нікому не надавав довіреностей для представництва інтересів у державних органах. Також, ОСОБА_3 вказав, що особи на ім'я ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_4 йому невідомі.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3 користується номерам мобільного телефону: НОМЕР_8; ОСОБА_6 користується номерам мобільного телефону: НОМЕР_9.

У зв'язку із чим просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме інформацію, що знаходиться у ТОВ Лайфселл (код ЄДРПОУ 22859846), що за адресою: вул. Солом'янська, 11А, м. Київ, 03110), про абонентів № НОМЕР_8; НОМЕР_9; а саме: розгорнутої інформації щодо власників, роздруківки Інтернет-з'єднань, вхідних і вихідних міжнародних, міжміських, місцевих дзвінків та СМС повідомлень, інформації про використання IMEI терміналів і IP-адресів, місцезнаходження (з зазначенням адреси і азимуту базових станцій, з прив'язкою до місцевості) з іншими операторами телефонного зв'язку, за період 01.01.2016 по день ухвалення слідчим суддею дозволу на тимчасовий доступ. Право на тимчасовий доступ надати слідчим СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Зайченко Л.М., Яковенко А.В., Малієнко В.В., іншим слідчим, які входять до складу утвореної групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, або іншим працівникам оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених прокурором відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36 Кримінального процесуального кодексу України. З метою запобігання можливості знищення або зміни документів, що містять охоронювану законом таємницю, керуючись ч. 2 ст. 163 КПК України розглянути дане клопотання без виклику представників ТОВ Лайфселл .

Слідчий у судове засідання не з'явився, через канцелярію суду подав заяву, у якій просить провести судове засідання без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі та просить його задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України розглядається клопотання без особи в володінні якої знаходяться речі та документи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: - перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; - самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; - не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов'язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов'язана пред'явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов'язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення.

Отже, враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація, яка міститься в речах і документах, які містять охоронювану законом таємницю, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме: встановлення осіб що скоїли кримінальне правопорушення та для отримання відомостей щодо фактичного місцезнаходження встановлених осіб, встановлення повного кола організаторів та інших учасників протиправної діяльності, а також встановлення повної схеми злочинної діяльності правопорушників, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв'язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Частиною 1 статті 309 КПК України визначено вичерпний перелік ухвал слідчого судді, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування, перелік цих ухвал є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає, а тому дана ухвала у відповідності до ч. 3 ст.309 КПК України не може бути оскаржена.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ГУ НП України в Дніпропетровський області Зайченко Л.М., погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області Кіблицьким А.О. про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 42018042630000118 від 05.04.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України - задовольнити.

ТОВ Лайфселл (код ЄДРПОУ 22859846), що за адресою: вул. Солом'янська, 11А, м. Київ, 03110) надати слідчим СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Зайченко Л.М., Яковенко А.В., Малієнко В.В., іншим слідчим, які входять до складу утвореної групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, або іншим працівникам оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених прокурором відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36 Кримінального процесуального кодексу України, тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме інформацію про абонентів № НОМЕР_8; НОМЕР_9; а саме:

-розгорнутої інформації щодо власників, роздруківки Інтернет-з'єднань, вхідних і вихідних міжнародних, міжміських, місцевих дзвінків та СМС повідомлень, інформації про використання IMEI терміналів і IP-адресів, місцезнаходження (з зазначенням адреси і азимуту базових станцій, з прив'язкою до місцевості) з іншими операторами телефонного зв'язку, за період 01.01.2016р. по 09.08.2018р.

Строк виконання ухвали встановити по 08 вересня 2018 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Волошин Є.В.

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено22.08.2018
Номер документу75977838
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/1853/18

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 24.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Кондаков Г. В.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні