Ухвала
від 21.08.2018 по справі 483/921/18
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/921/18

Провадження № 2/483/412/2018

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

21 серпня 2018 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Чаус Л.В.

при секретарі Шилінскас О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1, який діє в інтересах ОСОБА_2 до Чорноморської сільської ради об'єднаної територіальної громади Очаківського району Миколаївської області , Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом , -

В С Т А Н О В И В :

31 травня 2018 року ОСОБА_1, який діє в інтересах ОСОБА_2 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з позовною заявою до Чорноморської сільської ради Очаківського району Миколаївської області, Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області предметом якого є визнання права власності на земельні ділянки, що розташовані в межах Рівненської сільської ради Очаківського району Миколаївської області, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3

Як на підставу позову позивач посилається на те, що нотаріусом відмовлено у видачі свідоцтв на спадкове майно.

Ухвалою від 05 червня 2018 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивачки до підготовчого судового засідання заявив клопотання про витребування витягів з реєстру спадкових справ щодо наявності спадкових справ після смерті ОСОБА_3 та за наявності копію спадкової справи.

Представник відповідача - Чорноморської сільської ради Очаківського району миколаївської області в підготовче судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області в судове засідання не з'явився, надав відзив на позовну заяву.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст. 199 ЦПК України судом не встановлено.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України суд у підготовчому судовому засіданні вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України, у разі, якщо в отриманні доказів у сторін та інших осіб, що приймають участь у справі є труднощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування витягу зі спадкового реєстру щодо наявності спадкової справи після смерті ОСОБА_3 та за наявності копії спадкової справи, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки позивачка та її представник позбавлені можливості самостійно отримати такі докази, які необхідні для повного, всебічного вирішення спору.

До судового розгляду справи спір між сторонами не врегульовано.

При підготовці до судового розгляду проведено підготовчі дії, які необхідні для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення цивільної справи та які є достатніми для закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 189 , 191 , 197 , 198-200 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_1, який діє в інтересах ОСОБА_2 до Чорноморської сільської ради об'єднаної територіальної громади Очаківського району Миколаївської області , Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом , до розгляду по суті на 25 жовтня 2018 року на 13 год. 30 хв.

Витребувати у приватного нотаріуса Золотоніського районного нотаріального округу Черкаської області витяг зі спадкового реєстру спадкових справ щодо наявності спадкової справи після смерті ОСОБА_3, яка померла 08 жовтня 2016 року, та копію спадкової справи.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала підлягає виконанню протягом п'яти днів з дня її отримання.

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1420/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.08.2018
Оприлюднено22.08.2018
Номер документу75992597
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/921/18

Рішення від 01.11.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Рішення від 25.10.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 21.08.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 05.06.2018

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні