Ухвала
від 22.08.2018 по справі 1540/4257/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1540/4257/18

УХВАЛА

22 серпня 2018 року суддя Одеського окружного адміністративного суду Бжассо Н.В., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління ДФС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Фортуна про стягнення суми податкового боргу

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов зазначений адміністративний позов.

Відповідно до п.п.3,5,6 ч.1 ст.171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 цього Кодексу; чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 161 КАС України, суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Представник позивача у якості додатків до позову на підтвердження виконання вимог ч. 2 ст. 161 КАС України надав опис вкладення до листа та фіскальний чек.

При цьому, суддя зазначає, що в адміністративному позові представник позивача вказує адресу відповідача: 66833, Одеська область, Ширяївський район, с. Старі Маяки, вул. Комплекс будівель та споруд № 1, буд. 7 , проте, адміністративний позов з додатками направляє на адресу: 66833, Одеська обл., Ширяївський район, с. Старі Маяки, вул. Комплекс будівель та споруд № 1 буд. 4 .

Тобто, надані представником позивача опис вкладення до листа та фіскальний чек не є належними доказами надіслання на адресу відповідача копії адміністративного позову з додатками.

Крім цього, суддя зазначає, що представник позивача у якості додатку до позову надає витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з огляду на який, місцезнаходження ТОВ Агро-Фортуна : 66833, Одеська обл., Ширяївський р-н., с. Старі Маяки, вул. Комплекс будівель та споруд № 7 .

Таким чином, суддя зазначає, що з огляду на надані представником докази, наявні розбіжності у зазначенні адреси відповідача, податкове повідомлення-рішення, податкова вимога направлялися на адресу відмінну від тої, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з приводу чого представнику позивача необхідно надати письмові пояснення.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшов висновку, що позовну заяву слід залишити без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Виявлені недоліки повинні бути усунені шляхом надання доказів на підтвердження направлення на адресу відповідача копії позовної заяви з додатками, надання письмових пояснень з приводу розбіжностей у зазначенні адреси відповідача.

Керуючись ст.ст. 160,161, 169 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залишити без руху адміністративний позов Головного управління ДФС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Фортуна про стягнення суми податкового боргу.

Повідомити позивача про необхідність усунути недоліки позовної заяви у строк до 06.09.2018 року та роз'яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду не належить до оскарження.

Суддя Н.В. Бжассо

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.08.2018
Оприлюднено23.08.2018
Номер документу75999217
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1540/4257/18

Рішення від 26.10.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 07.09.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 22.08.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні