Ухвала
від 23.08.2018 по справі 2а-16419/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

23 серпня 2018 р.                                         Справа №2а-16419/09/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Олішевської В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-16419/09/0570 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя

до відповідача: Публічного акціонерного товариства «Металонік» м. Маріуполь

про: стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн.

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства «Металонік» м. Маріуполь про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 09 листопада 2009 року позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя до Публічного акціонерного товариства «Металонік» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн. задоволено повністю.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Металонік» на користь Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя суму витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 за період з 01.06.2009 р. по 31.08.2009 р. у розмірі 24290,76 грн.

19 липня 2010 року Управлінню Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя видано виконавчий лист по справі № 2а-16419/09/0570.

19 вересня 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного Фонду України м. Маріуполя Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 2а-16419/09/0570, за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя до Публічного акціонерного товариства «Металонік» м. Маріуполь про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 жовтня2017 року заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного Фонду України м. Маріуполя Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження задоволено, замінено стягувача у виконавчому провадженні у справі № 2а-16419/09/0570 Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя на Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

16 серпня 2018 року від Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження по справі №2а-16419/09/0570 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя до Публічного акціонерного товариства «Металонік» м. Маріуполь про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн.

В обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області посилається на те, що 01.06.2018 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області та Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області реорганізовані шляхом злиття в Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Згідно із п. 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, у разі злиття органів виконавчої влади, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття. Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області є правонаступником всіх майнових прав та обов'язків Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області.

Представники сторін у судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Представник заявника просив суд розглядати справу без участі представника управління.

З огляду на наведене, а також з метою дотримання вимог статті 205 КАС України, суд не вбачає перешкод для розгляду справи по суті у даному судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” № 1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З матеріалів справи встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області та Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області реорганізуються шляхом злиття в Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Судом встановлено, що 31 травня 2018 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено запис про реєстрацію Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення права Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на своєчасне та повне виконання судового рішення, діючи відповідно до ст. 379 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження - стягувача у справі № 2а-16419/09/0570, а саме Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області на Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Керуючись ст. 205, 243, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі № 2а-16419/09/0570 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя до Публічного акціонерного товариства «Металонік» м. Маріуполь про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 1 в сумі 24290,76 грн. – Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (код ЄДРПОУ 41250905) на Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (код ЄДРПОУ 42171861, юридична адреса: 87548, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27-а).

Ухвала може бути пред'явлена до виконання разом з виконавчим листом по справі.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Відповідно до п.п. 15-5 п. 15 розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя                                                             Олішевська В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.08.2018
Оприлюднено28.08.2018
Номер документу76026508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16419/09/0570

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 17.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Ухвала від 23.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні