Ухвала
від 01.08.2018 по справі 202/4409/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4409/18

Провадження № 1-кс/202/3779/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

01 серпня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018042630000317 07.06.2018 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 321 1, ч. 1 ст. 366 КК України.

31 липня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 01 серпня 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, до Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області надійшли матеріали з УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ України в Дніпропетровській області щодо можливого надання завідомо підроблених документів підприємствам, що розташовані на території Індустріального району м. Дніпро.

В ходідосудового розслідуваннявстановлено,що ТОВ«Виробнича фармацевтичнакомпанія «Біо-ФармаЛТД» здійснює виготовлення лікарських засобів Етил розчин 96%, Етил розчин 70 %, Спирт етиловий 96 %, Спирт етиловий 70 % на підставі чинної ліцензії серії АВ №598047, свідоцтва про атестацію № 253 від 03.07.2015.

Протягом 2017 року виготовлену продукцію реалізовано до ТОВ «ТД «ЕКСПО ГРУП» (ЄДРПОУ 41110415 на суму 978 тис. грн. та до ПП «Сана Ко» (ЄДРПОУ 31117042) на суму 34 тис. грн.

Відповідно до розпорядження Державної служби з лікарських засобів від 02.11.2017 №7309-1/2.0/171-17 заборонено реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу спирт етиловий 70 %, по 100 мл у флаконах, серії SE 010616, з маркування виробника ТОВ «Виробнича фармацевтична компанія «Біо-Фарма ЛТД».

Під часдосудового розслідуваннявстановлено достатньодоказів напідтвердження того,що ТОВ «Виробнича фармацевтична компанія «Біо-Фарма ЛТД`і здійснюється виробництво не облікованої продукції, яка реалізується на території України в мережі аптек та бюджетним закладам охорони здоров`я із використанням кількох фіктивних суб`єктів господарювання, у тому числі: ТОВ «ТД «ЕКСПО ГРУП», ПП «Сана Ко», ПП «Ян», ТОВ «ЕКСПО ФАРМА», а також реалізація фальсифікованих лікарських засобів через підконтрольні підприємства надаючи підроблені документи.

Окрім цього, встановлено мережу аптек, через які здійснюється реалізація спирту етилового 96 % розчин серія SP 010117 у флаконах об`ємом по 100 мл. вироблено ТОВ «Виробнича фармацевтична компанія «Біо-Фарма ЛТД».

Зокрема, така продукція реалізується за адресою: м. Дніпро, вул. І. Сікорського, 13.

У зв`язку з чим, прокурор з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою м. Дніпро, вул. І. Сікорського, 13, оскільки існують обґрунтовані підстави вважати, що за зазначеною адресою можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та мають важливе значення для встановленні необхідних обставин у справі.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на нежиле приміщення розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 .

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку за місцем розташування аптеки де реалізується не облікована ТОВ «ВФК «Біо-фарма ЛТД» продукція, необхідне для отримання доказів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та у органу досудового розслідування відсутня можливість іншим шляхом виявити зазначені в клопотанні речі та документи, окрім як внаслідок проведення обшуку.

Разом з цим, слідчий суддя вважає, що прокурором не доведено

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурорам Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , слідчим СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке належить ОСОБА_4 за місцем розташуванням аптеки де відбувається збут незаконно виготовленої ТОВ «Виробничафармацевтична компанія«Біо-ФармаЛТД» продукції, зметою виявленнядокументів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: фальсифікованих лікарських засобів (у т.ч. спирт медичний), сировини та обладнання для його виробництва, носіїв інформації, що можуть містити в собі відомості про обставини та осіб причетних до його вчинення, комп`ютерної техніки та засобів мобільного зв`язку, печаток, штампів різних СПД, бухгалтерської документації та іншої документації, яка вказує на фінансово-господарську діяльність різних СПД, документів (договори і додатки до них, платіжні доручення, товарні та податкові накладні, касові ордери, товарні чеки, печатки та штампи), що містять інформацію про суб`єктів господарювання, причетних до кримінального правопорушення; чорнових записів щодо об`єму реалізованої продукції.

Ухвала надаєправо напроведення обшукуза адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Строк виконання ухвали до 30 серпня 2018 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.08.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу76081710
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/4409/18

Ухвала від 26.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 01.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 31.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні