Ухвала
від 28.08.2018 по справі 380/1079/18
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

28.08.2018 Справа № 380/1079/18

Провадження по справі № 2-з/380/3/18

УХВАЛА

Іменем України

28 серпня 2018 року суддя Тетіївського районного суду Київської області Косович Т.П., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про забезпечення позову, який вона подала до ОСОБА_2 про розділ майна подружжя. В даній заяві ОСОБА_1 просить в порядку забезпечення позову накласти арешт на предмет позову - житловий будинок з надвірними спорудами та земельну ділянку, що знаходяться в м. Тетієві, по провулку Волі (Маршала Жукова), 5А Київської області, посилаючись на те, що дане майно є спільною сумісною власністю подружжя, проте зареєстроване воно за відповідачем і останній може в будь-який час здійснити самовільне його відчуження.

Дослідивши матеріали позовної заяви та вивчивши заяву про забезпечення позову, суд приходить до висновку, що заява позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Так, згідно з положеннями ч.ч. 1, 2 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

У відповідності з положеннями ч.ч. 1, 3 ст. 150 ЦПК України одним із видів забезпечення позову є накладення арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 Про практику застосування судами процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Заходи забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання можливого рішення суду і повинні застосовуватися лише у разі необхідності, оскільки, безпідставне звернення до даних дій може спричинити порушення прав та законних інтересів інших осіб чи учасників процесу.

Враховуючи наявність майнового спору між сторонами, обсяг позовних вимог, враховуючи вимоги співмірності виду забезпечення позову із заявленими вимогами, суд приходить до висновку про необхідність вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на нерухоме майно - житловий будинок з надвірними спорудами та земельну ділянку, що знаходяться в м. Тетієві, по провулку Волі (Маршала Жукова), 5А Київської області та зареєстровані за відповідачем ОСОБА_2 , оскількиіснує реальна загроза самовільного відчуження відповідачем майна на користь третіх осіб, а тому невжиття таких заходів може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду.

Як передбачено положеннями ч. 7 ст. 153 ЦПК України, в ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання, а також вирішує питання зустрічного забезпечення.

Станом на час розгляду судом заяви про забезпечення позову у суду відсутні підстави вважати, що існують обставини, з якими законодавець встановив обов'язок суду на застосування зустрічного забезпечення, згідно з ч. 3 ст. 154 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 149-150, 153, 154, 157 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розділ майна подружжя - задовольнити.

Накласти арешт на житловий будинок з надвірними спорудами, що знаходиться в м. Тетієві, по провулку Волі (Маршала Жукова), 5А Київської області, та зареєстрований за ОСОБА_2 ОСОБА_3 міжміським бюро технічної інвентаризації 19.11.2007 року, реєстраційний номер 21080625.

Накласти арешт на земельну ділянку кадастровий номер 3224610100:01:163:0010, що знаходиться в м. Тетієві, по провулку Волі (Маршала Жукова), 5А Київської області, призначена для будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських будівель, та зареєстрована за ОСОБА_2.

Стягувач - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, зареєстрована та жителька м. Тетіїв, провул. Волі (Маршала Жукова), 5А Київської області.

Боржник - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_2, зареєстрований в ІНФОРМАЦІЯ_3 (Маршала Жукова), 5А Київської області, житель ІНФОРМАЦІЯ_4.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Виконання даної ухвали доручити ОСОБА_3 районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

Строк пред'явлення ухвали до виконання 1 (один) рік.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом п?ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя : Т.П.Косович

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.08.2018
Оприлюднено29.08.2018
Номер документу76089718
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —380/1079/18

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 12.12.2018

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 28.08.2018

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 28.08.2018

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні