Ухвала
від 29.08.2018 по справі 440/1343/18
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №440/1343/18

Провадження № 1-кп/440/116/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 серпня 2018 року

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого - судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Буську клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за підозрою

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Львова, громадянина України, не працюючого, проживаючого без реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , згідно ст.89 КК України раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Буського районного суду Львівської області перебуває кримінальне провадження за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Прокурор заявив клопотання про продовження обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді тримання його під вартою без визначення застави строком на 60 діб, оскільки існує наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, які дають підстави вважати, що обвинувачений може продовжити вчиняти нові злочини, впливати на свідків та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник ОСОБА_5 проти задоволення клопотання не заперечили.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, суд вважає, що клопотання прокурора підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що обвинуваченому ОСОБА_4 під час досудового розслідування ухвалою слідчого судді Буського районного суду Львівської області від 6 липня 2018 року був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави, строк якого завершується 3 вересня 2018 року.

Відповідно до положень статті 183 КПК України тримання під вартою є винятковим запобіжним засобом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбачених статтею 177 цього Кодексу.

Розглянувши подане прокурором клопотання про продовження обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення застави, суд враховує наявність обгрунтованих прокурором ризиків, визначених статтею 177 КПК України, а також те, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, яке згідно норми статті 12 КК України належить до категорії тяжких злочинів, за скоєння якого згідно санкції інкримінованої статті, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років, обвинувачений не має офіційних джерел доходів, постійного місця праці, що в свою чергу вказує на відсутність стійких соціальних зв`язків, відтак такий може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні, оскільки останні на даний час не дали показань суду, а отже наявний ризик можливого впливу на свідків з метою недопущення їхнього допиту або зміни їх показань в суді. Тому, жоден з більш м`яких запобіжних заходів, аніж тримання під вартою, не зможе запобігти наявним ризикам та забезпечити належну процесуальну поведінку обвинуваченого. Отже, підстави, за яких судом було застосовано до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та обставини, які при цьому враховувались не змінились, а ризики не зменшились.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 183 КПК України, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи підстави та обставини, передбачені статтями 177 та 178 цього Кодексу, має право не визначати розмір застави у кримінальному провадженні, зокрема, щодо злочину, вчиненого із застосуванням насильства або погрозою його застосування та щодо злочину, який спричинив загибель людини.

Враховуючи вищевикладене, а також відсутність підстав вважати, що інші, менш суворі запобіжні заходи можуть забезпечити виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, суд вважає за необхідне продовжити обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 днів, тобто до 27 жовтня 2018 року включно.

Ураховуючи викладене та керуючись ст. ст. 176-178, 331 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України задоволити.

Продовжити обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 27 жовтня 2018 року включно з утриманням обвинуваченого у ЛСІ № 19 УДД УПВП у Львівській області.

Копію ухвали вручити обвинуваченому, прокурору та направити у Львівський слідчий ізолятор для контролю за виконанням запобіжного заходу.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76117386
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за підозрою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Львова, громадянина України, не працюючого, проживаючого без реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , згідно ст.89 КК України раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України

Судовий реєстр по справі —440/1343/18

Вирок від 13.11.2018

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 10.07.2018

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні