Ухвала
від 29.08.2018 по справі 820/4658/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

29 серпня 2018 р. № 820/4658/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Волошина Д.А.,

за участю секретаря судового засідання - Ломаги А.А.,

представника позивача - Міщенко Д.С.,

представника відповідача - Леонець О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання відповідача про заміну неналежного відповідача належним відповідачем - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району" по адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області (вул. Шевченка, буд. 8, м. Харків, 61013) до Старосалтівської селищної ради (вул. Перемоги, буд. 15, смт. Старий Салтів, Вовчанський район, Харківська область, 62560) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В :

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, експлуатацію нежитлової будівлі (адміністративної будівлі та лікарської амбулаторії) Старосалтівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Вовчанський район, смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, буд. 14, зупинити повністю шляхом їх знеструмлення з опечатуванням пристроїв відключення джерел електропостачання, у зв'язку з чим зобов'язати керівництво Старосалтівської селищної ради негайно припинити використання цих будівель з метою проведення будь-якої діяльності, не пов'язаної з усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

У судовому засіданні від представника відповідача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача належним відповідачем - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", оскільки об'єктом перевірки була саме Амбулаторія загальної практики та сімейної медицини в смт. Старий Салтів КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", яка і здійснює свою господарськую діяльність в орендованому у Старосалтівської селищної ради приміщенні.

Представник позивача в судовому засіданні заперечував проти клопотання про заміну неналежного відповідача належним відповідачем - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району".

Вислухавши думку представників сторін, дослідивши подане клопотання та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, позовні вимоги пов'язані з проведенням Вовчанським районним відділом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області позапланової перевірки виконання вимог припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту у нежитловій будівлі Старосалтівської селищної ради за адресою: 62560, Харківська область, Вовчанський район, смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, буд. 14.

Підставою для проведення зазначеної перевірки став наказ від 16.04.2018 року №77 "Про проведення позапланових перевірок об'єктів" (а.с. 15-16), зі змісту якого вбачається, що проведенню позапланової перевірки підлягає об'єкт Амбулаторії загальної практики та сімейної медицини в смт. Старий Салтів КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", за адресою: 62560, Харківська область, Вовчанський район, смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, буд. 14.

Відповідно до наданого в судовому засіданні представником відповідача договору оренди майна №2240/33 від 03.04.2018 року, копія якого приєднана до матеріалів справи (а.с. 68-70), нежитлове приміщення, загальною площею 196,7 кв.м., розташоване за адресою: 62560, Харківська область, Вовчанський район, смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, буд. 14; передано Старосалтівською селищною радою (орендодавцем) в строкове платне користування КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району" (орендар).

Отже, об'єктом перевірки є суб'єкт господарювання Амбулаторія загальної практики та сімейної медицини в смт. Старий Салтів КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", який є, в свою чергу, орендарем частини нежитлового приміщення, в якому проводилась позапланова перевірка позивачем, що є комунальною власністю селищної ради.

Відповідно до частини 3 та частини 4 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Враховуючи те, що позивач не погоджується на заміну відповідача іншою особою - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", а позовні вимоги безпосередньо зачіпають права та обов'язки КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", суд дійшов висновку про необхідність залучення у якості співвідповідача КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району" (62560, Харківська область, Вовчанський район, смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, буд. 14, код 38565550).

Відповідно до ч. 4 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи, що суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі другого відповідача - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", а шістдесятиденний строк проведення підготовчого провадження закінчується, для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження про справі на тридцять днів.

Керуючись ст.ст. 238, 243, 248, 250, 256, 294, 295, 297 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання відповідача про заміну неналежного відповідача належним відповідачем - КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району" - задовольнити частково.

Залучити як другого відповідача КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району" до участі у розгляді адміністративної справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Старосалтівської селищної ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Зобов'язати позивача протягом двох днів з дня проголошення ухвали надати до суду копію позовної заяви з доданими до неї документами для другого відповідача.

Відповідачу подати до наступного судового засідання відзив на позов та докази на обґрунтування відзиву, а також докази направлення відзиву позивачу. При цьому, суд зазначає про обов'язок відповідача надати всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, з приводу яких подано позов.

Роз'яснити другому відповідачу, що він має права та обов'язки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Роз'яснити КЗОЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району", що він має право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

У зв'язку із залученням другого відповідача продовжити підготовче провадження по справі на тридцять днів.

Відкласти підготовче засідання на 18.09.2018 року о 15:00 год., яке відбудеться в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 30 серпня 2018 року.

Суддя Д.А. Волошин

Дата ухвалення рішення29.08.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76133530
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —820/4658/18

Постанова від 27.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 27.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Рішення від 24.10.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 29.08.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні