Ухвала
від 05.09.2018 по справі 910/5962/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

05.09.2018Справа № 910/5962/13

За заявоюГолосіївського районного відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві провидачу дублікату наказу у справі №910/5962/13 за позовомПублічного акціонерного товариства Укргідроенерго доТовариства з обмеженою відповідальністю Екотехсервіс простягнення 167 822,95 грн. Суддя Босий В.П.

Представники сторін: не викликалися.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство Укргідроенерго звернулось до Господарського суду міста Києва із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Екотехсервіс про стягнення 167 822,95 грн.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 27.05.2013 позов Публічного акціонерного товариства Укргідроенерго задоволено частково. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Екотехсервіс на користь Публічного акціонерного товариства Укргідроенерго заборгованість у розмірі 117 040,00 грн., штраф у розмірі 8 192,80 грн., індекс інфляції у розмірі 17 531,44 грн., 3% річних у розмірі 11 668,73 грн. та судовий збір у розмірі 3 088,66 грн.

18.06.2013 на виконання вказаного рішення Господарським судом міста Києва був виданий відповідний наказ.

03.09.2018 до Господарського суду м. Києва від Голосіївського районного відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві надійшла заява про видачу дублікату наказу у справі №910/5962/13.

Розглянувши заяву Голосіївського районного відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві про видачу дублікату наказу суд зазначає наступне.

Пунктом 19.4 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Натомість, Голосіївським районним відділом Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві до заяви про видачу дубліката наказу доказів сплати судового збору не надано, а зауважено, що судовий збір має сплачуватись лише у випадку подання такої заяви стягувачем.

Відповідно до ч. 4 ст. 327 Господарського процесуального кодексу України протягом п'яти днів після набрання судовим рішенням законної сили виконавчий документ, зазначений в частині третій цієї статті, вноситься до Єдиного державного реєстру виконавчих документів, а його копія (текст), що містить інформацію про веб-адресу такого документа у Єдиному державному реєстрі виконавчих документів, надсилається стягувачу на його офіційну електронну адресу, або, у разі її відсутності, рекомендованим чи цінним листом.

Згідно з п. 19.1 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів оформлення і видача виконавчих документів здійснюються в паперовій формі судом, який ухвалив відповідне рішення, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Системний аналіз зазначених положень Господарського процесуального кодексу України дає підстави для висновку, що дублікат виконавчого документу, як і сам виконавчий документ, видається стягувачу, незалежно від того хто (стягувач або державний виконавець, приватний виконавець) звернувся до суду із такою заявою.

Крім того, частиною 2 статті 123 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Пільги щодо сплати судового збору за заявами державного виконавця, приватного виконавця про видачу дубліката виконавчого документу Законом України Про судовий збір не передбачені, а відповідно до ст. 7 Господарського процесуального кодексу України правосуддя в господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, підпорядкування, місцезнаходження, місця створення та реєстрації, законодавства, відповідно до якого створена юридична особа, та інших обставин ; рівності всіх фізичних осіб незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного і соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак; рівності фізичних та юридичних осіб незалежно від будь-яких ознак чи обставин.

За таких обставин, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні заяви Голосіївського районного відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві про видачу дубліката наказу.

Разом з тим, ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.07.2018, яка не оскаржувалась та набрала законної сили, Голосіївському районному відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві вже було відмовлено у видачі дубліката наказу з тих же підстав.

Згідно з п. 19.4 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Окрім того, суд звертає увагу на те, що видача дубліката виконавчого документа можлива при умові звернення із заявою до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, п. 19.4 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. В задоволенні заяви Голосіївського районного відділу Державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві про видачу дублікату наказу Господарського суду міста Києва від 18.06.2013 у справі №910/5962/13 відмовити.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню.

Суддя В.П. Босий

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено06.09.2018
Номер документу76264997
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/5962/13

Ухвала від 05.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 05.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 11.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Рішення від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 01.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні