Ухвала
від 06.09.2018 по справі 805/16744/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

06 вересня 2018 р.                                         Справа №805/16744/13-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Логойди Т.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Великоновосілківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню судового рішення, ухваленого в справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області до відкритого акціонерного товариства «Зеленогайське» про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 19 грудня 2013 року позов Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області до відкритого акціонерного товариства «Зеленогайське» про стягнення заборгованості задоволено: стягнуто з відкритого акціонерного товариства «Зеленогайське» на користь Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах згідно зі списком №2, у розмірі 14823,09 грн.

Після набрання вказаним рішенням законної сили адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 06 вересня 2018 року відновлено втрачене судове провадження в частині.

18 січня 2018 року відкрито виконавче провадження.

У серпні 2018 року Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулося до суду із заявою, в якій просило замінити сторону виконавчого провадження – стягувача у виконавчому провадженні Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області на його правонаступника – Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

В судове засідання представники осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з'явилися, про дату, час і місце його розгляду повідомлялися належним чином. Неприбуття у судове засідання таких осіб не перешкоджає розгляду питання.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821 вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком №1.

На виконання вказаної постанови позивача в справі реорганізовано шляхом злиття з відповідним територіальним органом Пенсійного фонду України.

Відповідно до наведеного його правонаступником є Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області, яке внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як юридична особа.

Отже, відбулася державна реєстрація створеної юридичної особи - правонаступника.

Розглянувши заяву суд приходить до висновку про наступне.

Відповідно до ч.ч. 1 та 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Частиною 2 ст. 104 вказаного Кодексу встановлено, що юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно з ч. 1 ст. 89, ч. 4 ст. 91 вказаного Кодексу юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленомузаконом. Дані державної реєстрації включаються до єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення. Цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення.

Стягувачем у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання виконавчого листа, виданого в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

У зв'язку з наведеним суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Великоновосілківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 19 грудня 2013 року, ухваленої в даній справі, на Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (код ЄДРПОУ 42171290).

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 256 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 06 вересня 2018 року.

Суддя                                                             Логойда Т. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2018
Оприлюднено11.09.2018
Номер документу76296431
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/16744/13-а

Ухвала від 23.08.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 10.06.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 25.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 06.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 06.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 23.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Постанова від 19.12.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 22.11.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні