Ухвала
від 05.09.2018 по справі 810/4561/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення заяви про вжиття заходів забезпечення позову заявнику

без розгляду

05 вересня 2018 року № 810/4561/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши в м. Києві заяву про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом Приватного акціонерного товариства Росава до Виконавчого комітету Шкарівської сільської ради про оскарження рішення,-

в с т а н о в и в:

ПрАТ Росава звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення від 07.08.2018 № 38 Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 24.07.2018 № 34 Про надання дозволу ФОП ОСОБА_1 на обстеження аварійно-небезпечних дерев з приводу доцільності їх зрубування .

Також у позовній заяві ПрАТ Росава просить вжити заходи забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення.

Дослідивши заяву, суд приходить до висновку, що вона підлягає поверненню її заявнику без розгляду у зв'язку з наступним.

Згідно ч. 1 ст. 150 КАС України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Статтею 152 КАС України визначено вимоги до змісту і форми заяви про забезпечення позову.

Частиною 4 вказаної статті встановлено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Проте, ПрАТ Росава не виконано вказаних вимог закону при зверненні до суду із заявою про вжиття заходів забезпечення позову.

Згідно з ч. 7 ст. 154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Оскільки заяву ПрАТ Росава про вжиття заходів забезпечення позову подано без додержання вимог ст. 152 КАС України, вона підлягає поверненню заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 150, 152, 154 КАС України ,-

у х в а л и в:

Повернути заяву Приватного акціонерного товариства Росава про вжиття заходів забезпечення позову заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено11.09.2018
Номер документу76329986
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/4561/18

Рішення від 10.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 07.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні