Ухвала
від 11.09.2018 по справі 816/1372/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 вересня 2018 року м. ПолтаваСправа № 816/1372/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Бойка С.С. розглянувши у порядку письмового провадження заяву головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 816/1372/15 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці Полтавської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Промсантехніка-1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

В С Т А Н О В И В:

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 22 травня 2015 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці Полтавської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Промсантехніка-1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задоволено.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Промсантехніка -1" (код ЄДРПОУ 31103789) на користь Управління Пенсійного фонду України в м.Кременчуці Полтавської області невідшкодовану суму витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за списком № 2, в розмірі 5064,47 грн. Вказана постанова набрала законної сили 09 червня 2015 року.

07 липня 2015 року у справі № 816/1372/15 Полтавським окружним адміністративним судом виданий виконавчий лист.

Ухвалою суду від 19 травня 2016 року замінено сторону виконавчого провадження - стягувача Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці на його правонаступника - Кременчуцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України.

Ухвалою суду від 13 квітня 2017 року замінено сторону виконавчого провадження - стягувача Кременчуцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України на його правонаступника - Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України у м. Києві.

17 липня 2018 року судом одержано заяву головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання судового рішення в адміністративній справі №816/1372/15.

В обґрунтування заяви зазначено, що постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №203 "Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві" Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві та головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві реорганізовано шляхом злиття та створення нової юридичної особи - Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

У судове засідання з розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження заявник, особи, які беруть участь у справі, державний виконавець не з'явилися, про час, дату та місце проведення судового засідання повідомлялися належним чином.

Відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною дев'ятою статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищевикладене, суд вирішив розглядати питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності заінтересованої особи та учасників справи в письмовому провадженні.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи, суд встановив наступне.

29 квітня 2015 року позивач Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Промсантехніка -1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за списком №2, за січень - березень 2015 року в розмірі 5064,47 грн.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 22 травня 2015 року адміністративний позов задоволено в повному обсязі. Рішення набрало законної сили 09 червня 2015 року.

07 липня 2015 року видано виконавчий лист у справі.

На підставі цього виконавчого листа головним державним виконавцем Автозаводського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції винесено постанову від 23 липня 2015 року про відкриття виконавчого провадження ВП № 48235835 /зворотній бік а.с. 79/.

26 листопада 2015 року виконавче провадження прийнято до виконання головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дрібної Ю.А. /а.с. 79/.

Ухвалою суду від 19 травня 2016 року замінено сторону виконавчого провадження - стягувача Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці на його правонаступника - Кременчуцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України /а.с. 59-61/.

Ухвалою суду від 13 квітня 2017 року замінено сторону виконавчого провадження - стягувача Кременчуцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України на його правонаступника - Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України у м. Києві /а.с. 101- 104/.

Постановою головного державного виконавця Дарницького районного відділу державної виконавчої служи міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Білан Юлією Станіславівною від 05 квітня 2018 року відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/1372/15 від 07 липня 2015 року виданого Полтавським окружним адміністративним судом /а.с. 128/.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №203 "Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві" Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві та головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві реорганізовано шляхом злиття та створення нової юридичної особи - Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Згідно з частиною першою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

А відповідно до частини другої цієї статті, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Судом встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 27 квітня 2018 року внесено запис №10661120009012687 про припинення юридичної особи - Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (код ЄДРПОУ 40379527).

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №203 "Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві" є правонаступником Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

З огляду на вищевикладені обставини, суд дійшов висновку про правомірність вимог заявника. Відтак, заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником належить задовольнити.

За таких обставин, суд вважає за можливе здійснити заміну стягувача у виконавчому провадженні ВП №56116155 з Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у м. Києві на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Керуючись статтями 229, 248, 294, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження по справі №816/1372/15 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці Полтавської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Промсантехніка-1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП №56116155 - стягувача Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України у м. Києві (ЄДРПОУ 40379527, вул. Каштанова, 6, м. Київ, 02225) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (код ЄДРПОУ 42098368, вул. Бульварно-Кудрявська, 16, м. Київ, 04053).

Копію ухвали надіслати сторонам виконавчого провадження та державному виконавцю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Полтавський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.С. Бойко

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76376688
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —816/1372/15

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 13.04.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 06.04.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Постанова від 22.05.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 30.04.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 30.04.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 30.04.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні