Ухвала
від 10.09.2018 по справі 197/855/17
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/855/17

провадження № 2/197/280/18

УХВАЛА

10 вересня 2018 року Широківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Леонідової О.В., за участі секретаря судового засідання Гетьманенко О.І., розглянувши в залі суду смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Широківської селищної ради Широківського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1, треті особи - орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Комунальний заклад "Криворізький спеціалізований будинок дитини" Дніпропетровської обласної ради", про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав відносно малолітнього ОСОБА_2.

Від представника третьої особи - органу опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації надійшла заява про відкладення підготовчого судового засідання та виключення зі складу третіх осіб по справі - Комунального закладу "Криворізький спеціалізований будинок дитини" Дніпропетровської обласної ради" та залучення КЗО Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР - заклад до якого була переведена малолітня дитина на повне державне утримання відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації.

Від представника позивача надійшла заява про відкладення підготовчого судового засідання у зв'язку з неявкою відповідача.

Відповідач, повідомлена належним чином, у судове засідання не з'явилася, причини її неявки суду не відомі.

Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав обов'язковою є участь органу опіки і піклування, орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно ч.3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на вищевикладене та з урахуванням матеріалів справи, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про виключення зі складу третіх осіб по справі - Комунального закладу "Криворізький спеціалізований будинок дитини" Дніпропетровської обласної ради", залучення КЗО Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР , витребування необхідних доказів та у зв'язку з цим відкласти підготовче судове засідання.

Керуючись ст. 53, 84, 198, 247, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Виключити зі складу третіх осіб по справі - Комунальний заклад "Криворізький спеціалізований будинок дитини" Дніпропетровської обласної ради".

Залучити до участі у справі у якості третьої особи - Комунальний заклад освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР (місцезнаходження: 50064, м. Кривий Ріг, вул. Староінгулецька, 22).

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Широківської селищної ради Широківського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1, треті особи - орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Комунальний заклад освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР , про позбавлення батьківських прав до 15.00 годин 18 жовтня 2018 року , про що повідомити учасників справи.

Зобов'язати позивача надіслати Комунальному закладу освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Зобов'язати орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області надати обґрунтований висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_1, місце її реєстрації: смт. Широке Широківського району, вул. Вишнева, 35-а, щодо дитини ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні.

Зобов'язати представника КЗО Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР за участю психолога, з урахуванням віку та стану здоров'я опитати дитину щодо заявлених позовних вимог. Результати письмового опитування надати до суду до 15 жовтня 2018 року.

Копію ухвали направити до виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Леонідова

СудШироківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено13.09.2018
Номер документу76392527
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —197/855/17

Рішення від 03.06.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні