Ухвала
від 10.09.2018 по справі 177/1352/18
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/1352/18

Провадження № 2/177/861/18

У Х В А Л А

10.09.2018

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Суботіної С. А.

за участі: секретаря Ференц Я. З.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Кривий Ріг, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Криворізького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про зняття арешту з майна,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом 17.07.2018.

Ухвалою суду від 02.08.2018 провадження у справі відкрито та призначено до розгляду по суті на 10.09.2018.

10.09.2018 представник позивача ОСОБА_1 до суду не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, при цьому просив суд залучити до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Довгинцівський відділ ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області та витребувати з нього інформацію щодо виконавчих проваджень відносно ОСОБА_2, РНОКПП НОМЕР_1 та вжитих державним виконавцем заходів забезпечення виконання рішень, зокрема, але не виключно, в рамках виконавчого провадження ВП № 29919025.

Відповідач - Криворізький РВ ДВС Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, участь свого представника в судовому засіданні не забезпечив, надав до суду відзив на позовну заяву та клопотання про залучення до участі у справі Довгинцівського відділу ДВС. В обґрунтування вказував, що виконавче провадження, в рамках якого накладено арешт на майно боржника ОСОБА_2, померлого 04.12.2016, направлено на виконання Довгинцівському відділу ДВС м. Кривий Ріг Головного ТУЮ у Дніпропетровській області.

У зв'язку з неявкою в судове засіданні всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки рішення суду по справі може вплинути на права та обов'язки Довгинцівського ВДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області, суд вважає за необхідне залучити вказаний відділ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 84 ЦПК України якщо в учасника справи відсутня можливість самостійно надати докази, суд, за його клопотанням, своєю ухвалою витребовує такі докази.

Згідно з ч. 5 ст. 84 ЦПК України, суд може уповноважити на одержання витребуваних доказів заінтересовану сторону.

Беручи до уваги те, що вказані у клопотанні представника позивача докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи, отримати їх самостійно представник позивача не має можливості, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання, витребувавши з Довгинцівського відділу ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області інформацію щодо відкритих виконавчих проваджень щодо ОСОБА_2, РНОКПП НОМЕР_1 та вжитих державним виконавцем заходів забезпечення виконання рішень, зокрема, але не виключно, в рамках виконавчого провадження ВП № 29919025.

З метою економії процесуального часу, суд вважає за необхідне уповноважити на отримання витребуваних доказів представника позивача - ОСОБА_3.

Керуючись ст. ст. 53, 84, 260-261, 277-278 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити Довгинцівський відділ ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області (вул. Бородича, 3 м. Кривий Ріг) до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Криворізького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про зняття арешту з майна, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Витребувати з Довгинцівського відділу ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області інформацію щодо відкритих виконавчих проваджень щодо ОСОБА_2, РНОКПП НОМЕР_1 та вжитих державним виконавцем заходів забезпечення виконання рішень, зокрема, але не виключно, в рамках виконавчого провадження ВП № 29919025.

Уповноважити представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, на отримання в Довгинцівському відділі ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області витребуваних доказів, для їх надання до суду.

Судове засідання відкласти на 11:15 годин 23.10.2018 , про що повідомити сторони та третю особу.

Копію ухвали надіслати Довгинцівський відділ ДВС м. Кривого Рогу Головного ТУЮ у Дніпропетровській області (вул. Бородича, 3 м. Кривий Ріг).

Роз'яснити третій особі право подання пояснень щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування позову або відзиву, які можуть бути подані протягом десяти днів з моменту отримання копії даної ухвали з копією позовної заяви та відзиву.

Пояснення третьої особи мають відповідати вимогам ч.3-6 ст. 178 ЦПК України.

Ухвала окремому апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Суботіна С.А.

Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено14.09.2018
Номер документу76425038
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —177/1352/18

Рішення від 04.02.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Рішення від 04.02.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 19.07.2018

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні