Ухвала
від 13.09.2018 по справі 578/858/18
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

про відкриття провадження у справі

13 вересня 2018 року

смт Краснопілля

Справа № 578/858/18

провадження № 2/578/344/18

Суддя Краснопільського районного суду Сумської області Косар А.І.,

Позивач: ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: 42455, с. Бранцівка, вул. Степова, буд. 15 Краснопільського району Сумської області) в особі представника за довіреністю ОСОБА_2 (зареєстрована за адресою: 42400, АДРЕСА_1)

Відповідач: Бранцівська сільська рада Краснопільського району Сумської області (місце знаходження юридичної особи: 42455, с. Бранцівка, вул. Комсомольська, буд. 9 Краснопільського району Сумської області)

предмет позову - визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

підстави позову - стст. 1269, 1270, 1272 Цивільного кодексу України /далі - ЦК/,-

Встановив:

07.09.2018 ОСОБА_1 в особі представника за довіреністю ОСОБА_2 подала через загальну канцелярію суду вказану позовну заяву.

Позовну заяву слід розглядати в порядку цивільного судочинства і вона підсудна Краснопільському районному суду Сумської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження в цивільній справі відсутні.

Оскільки заяв про розгляд справи в порядку спрощеного провадження не поступало, справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Інших заяв чи клопотань з позовною заявою не надходило.

Згідно з приписами частини четвертої статті 274 ЦПК розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження: прийняти позовну заяву, відкрити провадження у справі, розпочати підготовче провадження і призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного вище та керуючись статтями 187, 189-190 , 352-355 Цивільно - процесуального кодексу України, -

Ухвалив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника за довіреністю ОСОБА_2 до Бранцівської сільської ради Краснопільського району Сумської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та відкрити провадження у цивільній справі № 578/858/18.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити проведення підготовчого засідання на 09 год 20 хв. 12 жовтня 2018 року у приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області за адресою: смт Краснопілля, вулиця Вокзальна, буд. 18, зал засідань № 1.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу роз'яснити право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву. При цьому копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена усім учасникам справи. До відзиву додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Позивачу роз'яснити право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов, долучивши до такої відповіді доказ направлення її копії всім учасникам справи.

Роз'яснити відповідачу право протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, долучивши до таких заперечень доказ направлення їх копії всім учасникам справи.

Роз'яснити третій особі право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати до суду пояснення щодо позову, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Роз'яснити учасникам справи, що в Краснопільському районному суді Сумської області наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Згідно з частиною другою статті 261 ЦПК ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена до Апеляційного суду Сумської області через Краснопільський районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня складання ухвали (зважаючи на пп. 8,15.5. Перехідних положень ЦПК щодо порядку подання апеляційних скарг).

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя А. І. Косар

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення13.09.2018
Оприлюднено14.09.2018
Номер документу76433949
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —578/858/18

Рішення від 12.10.2018

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Рішення від 12.10.2018

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні