Ухвала
від 12.09.2018 по справі 2340/3579/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

12 вересня 2018 року справа № 2340/3579/18 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Руденко А.В., розглянувши матеріали позовної заяви фермерського господарства Агро Скіф до Державної фіскальної служби України про скасування рішення та зобов'язання здійснити реєстрацію податкової накладної,-

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернулось фермерське господарство Агро Скіф (вул. Молодіжна, 27, с. Грушківка, Кам?янський район, Черкаська область, 20810) з позовною заявою до Державної фіскальної служби України (Львівська площа, 8, м. Київ, 04053), в якій просить скасувати рішення комісії Державної фіскальної служби, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування і Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації №572153/38509564 від 25.01.2018 та зобов'язати відповідача зареєструвати податкову накладну №6 від 29.11.2017 з продажу сої на загальну суму 1010672 грн. 36 коп. (в тому числі ПДВ у сумі 168 445 грн. 39 коп.) в єдиному реєстрі податкових накладних.

Обгрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначає, що 06.12.2017 позивачем направлено відповідачу для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну №6 від 29.11.2017 з продажу сої в кількості 90,4 т на загальну суму 1010672 грн. 36 коп. (включаючи ПДВ). Відповідачем податкову накладну було прийнято, але реєстрацію зупинено відповідно до п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу України з причин невідповідності критеріям оцінки ступеня ризиків, визначених пунктом 6 Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджених наказом МФУ від 13.06.2017 №567. За результатами опрацювання СМКОР виявлено невідповідність обсягів постачання обсягам придбання по товарах згідно з УКТ ЗЕД:1201. Запропоновано надати пояснення та/або копії документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних. Позивачем було направлено повідомлення №3 щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операції по ПН/РК, реєстрацію якого зупинено. 25.01.2018 позивач отримав рішення про відмову у реєстрації податкової накладної в реєстрі податкових накладних з підстави надання копій документів, які складені з порушенням законодавства та/або не є достатніми для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної. Позивач зазначає, що не здійснює забороненої законом підприємницької діяльності, а оскаржуване рішення є дискримінацією позивача. Вважає, що оскаржуваним рішенням порушено його права та завдано збитків на суму 168445 грн. 39 коп.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Згідно зі статтею 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з пунктом 10 частини 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Суд вважає, що заявлений позов є справою незначної складності, тому підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні.

Дії по підготовці справи до судового розгляду виконані.

Згідно з частиною 1 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України відзив подається протягом п?ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Згідно з частиною 2 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 162-163, 243, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження.

Розпочати розгляд справи по суті з 12.10.2018 без виклику учасників справи.

Запропонувати відповідачу надіслати у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі: до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини та докази надіслання їх копій позивачу, в т.ч. роздруківку документів у кількості 18 шт., наданих позивачем до повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення господарської операції від 20.12.2017.

Позивачу - встановити строк три календарні дні від дати отримання відзиву для надання відповіді на відзив до суду та відповідачу .

Відповідачу - встановити строк три календарні дні для надання заперечень на відповідь на відзив до суду та позивачу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяА.В. Руденко

Дата ухвалення рішення12.09.2018
Оприлюднено17.09.2018

Судовий реєстр по справі —2340/3579/18

Ухвала від 23.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Рішення від 26.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 12.09.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні