Ухвала
від 14.09.2018 по справі 926/1463/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о п о в е р н е н н я п о з о в н о ї з а я в и

14 вересня 2018 року Справа № 926/1463/18

Суддя Тинок Олександр Сергійович , розглянувши матеріали за позовом, де

позивач Селянське (фермерське) господарство "Урожай" - Україна, с. Кадубівці

відповідач Computer Valley SRK - Romania, Brasov

про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу у сумі 68175,00 грн.

В С Т А Н О В И В :

Селянське (фермерське) господарство "Урожай" звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою про стягнення на його користь з Computer Valley SRK заборгованості у розмірі 2420,00 доларів США (шістдесят три тисячі шістсот п'ятдесят шість гривень) та неустойку у сумі 4519,00 грн. внаслідок невиконання грошового зобов'язання щодо оплати за поставлені товари на підставі договору купівлі-продажу № 1 від 25 березня 2018 року.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, позовну заяву передано судді Тинок О.С.

Ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 30 серпня 2018 року позовну заяву було залишено без руху, у зв'язку із невідповідністю позовної заяви вимогам, передбаченим статтями 162, 164, 172 Госпдарського процесуального кодексу України, та запропоновано позивачу усунути недоліки, шляхом надання суду: відомостей про відповідача - поштовий індекс, відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються; відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору (належні докази про їх вжиття до звернення із позовною заявою до господарського суду); попереднього (орієнтованого) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи; документів, які підтверджують надіслання відповідачу копії позовної заяви до подання позовної заяви в суд; документів, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі (1762,00 грн.), або документів, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону; документів, які підтверджують статус відповідача Computer Valley SRK, як юридичної особи. Позивачу встановлено строк для виправлення недоліків позовної заяви у 10 днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала Господарського суду Чернівецької області від 30 серпня 2018 року була направлена судом рекомендованим листом з повідомленням про вручення №5800211959678, та отримана позивачем - 03 вересня 2018 року, що підтверджується підписом представника за довіреністю у відповідному повідомленні.

Судом встановлено, що станом на 14 вересня 2018 року позивач недоліки позовної заяви не усунув.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

За приписом ч. 6 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п'яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Згідно ч. 7 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

На підставі вищевикладеного та враховуючи те, що позивач не усунув вказані недоліки, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви та доданих до неї документів позивачу.

При цьому, суд звертає увагу, що у відповідності до п. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись статтями 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву за вх. №1463 від 27 серпня 2018 року та додані до неї документи Селянському (фермерському) господарству Урожай (код 22832847, с. Кадубівці Заставнівського району Чернівецької області, 59421).

Відповідно до ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 255 Господарського процесуального кодексу України ухвала підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Відповідно до ст. 256 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга на ухвалу суду подається до апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (ст. 257 ГПК України). Однак, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу (п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Повний текст ухвали складено та підписано 14 вересня 2018 року.

Суддя О.С. Тинок

Дата ухвалення рішення14.09.2018
Оприлюднено17.09.2018
Номер документу76472587
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості за договором купівлі-продажу у сумі 68175,00 грн

Судовий реєстр по справі —926/1463/18

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 30.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні