Ухвала
від 17.09.2018 по справі 591/5372/18
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/5372/18

Провадження № 2/591/2657/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 вересня 2018 року

Зарічний районний суд м. Суми у складі головуючого судді Кривцової Г.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Білківської сільської ради про визнання права на завершення приватизації земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 12 вересня 2018 року звернувся з позовною заявою до Білківської сільської ради про визнання права на завершення приватизації земельної ділянки розташованої за адресою: с. Білка, Тростянецького району Сумської області, вул. Першотравнева, 6 в порядку спадкування за заповітом.

Як вбачається з матеріалів позову, зареєстроване місце проживання позивача: м. Суми, пр-т. Лушпи, 11 кв. 175, місце знаходження відповідача: с. Білки, вул. Соборна, 11, Тростянецького району, Сумської області.

Частиною 1 ст. 27 ЦПК України визначено, що позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред'являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов'язані між собою позовні вимоги пред'явлені одночасно щодо декількох об'єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об'єкта, вартість якого є найвищою.

Пунктом 42 постанови № 3 пленуму ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ , перелік позовів, для яких визначено виключну підсудність (стаття 30 ЦПК) . Згідно з положеннями статті 181 ЦК України до нерухомого майна належать: земельні ділянки, а також об'єкти, розташовані на них, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення в тому числі це позови про право власності на таке майно; про поділ нерухомого майна.

Нерухоме майно, з приводу якого виник спір, земельна ділянка знаходиться на території с. Білка, Тостянецького району Сумської області, що є територією Тростянецького районного суду Сумської області.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншому суд.

Оскільки нерухоме майно з приводу якого виник спір знаходиться на території Тростянецького району Сумської області, то дану справу слід передати за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Тростянецького районного суду Сумської області.

Керуючись ст.ст. 27, 31 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1, зареєстроване місце проживання: м. Суми, пр-т. Лушпи, 11 кв. 175, 31 , РНОКПП НОМЕР_1, до Білківської сільської ради, с. Білки, вул. Соборна, 11, Тростянецького району, Сумської області, ЄДРПОУ 04391687, про визнання права на завершення приватизації земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом- передати на розгляд до Тростянецького районного суду Сумської області, оскільки справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Тростянецького районного суду Сумської області.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Сумської області. В разі проголошення вступної та резолютивної частини судового рішення або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Зарічний районний суд м. Суми.

Ухвала виготовлена 17 вересня 2018 року.

Суддя Зарічного районного суду м. Суми Г.В. Кривцова

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено18.09.2018
Номер документу76486312
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —591/5372/18

Рішення від 11.12.2018

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 10.10.2018

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Кривцова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні