Ухвала
від 13.09.2018 по справі 757/9480/18-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

з участю секретаря ОСОБА_4

прокурора ОСОБА_5

розглянула у відкритому судовому засіданні в м. Києві апеляційну скаргу представника власника майна ТОВ «Спектрум Європа» - адвоката ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.03.2018 року,-

В с т а н о в и л а:

Цією ухвалою задоволено клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про арешт майната накладено арешт на майно, а саме на речі та предмети виявлені та вилучені в ході проведеного обшуку 24 січня 2018 року у приміщенні за адресою: Київська область, Броварський р-н, смт. Калинівка, вул. Ігорєва, 4, яке займає ТОВ «Спектрум Європа», а саме:

- 4 мішкоподібні тюки з речовиною рослинного походження жовтого кольору із характерним запахом тютюну та коробка з речовиною рослинного походження жовтого кольору із характерним запахом тютюну загальною вагою 44 кг;

- 35 пакетів чорного кольору в яких міститься речовина рослинного походження, коричневого кольору, з характерним запахом тютюну та 101 ящик в яких міститься речовина рослинного походження, коричневого кольору, з характерним запахом тютюну - загальною вагою 2168 кг;

-розписки на 24 аркушах паперу, які підтверджують отримання працівниками заробітної плати;

-з пластикових каністр синього кольору, в яких згідно з етикеткою, містяться 15 різних видів ароматизаторів для тютюну - з кожного з 15 ароматів відібрано зразки для проведення подальшого експертного дослідження, які поміщено в 30 прозорих скляних баночок ( по дві баночки кожного аромату);

-5 довільно обраних пластикових відер білого кольору, які заповнені речовиною жовто-коричневого кольору з характерним запахом тютюну, липкою на дотик - відібрано зразки для проведення подальшого експертного дослідження, які поміщено в 2 прозорі скляні баночки;

- 12 скляних банок закритих металевими кришками на яких міститься маркування у вигляді стрічок клейкого паперу з написами «Pleasure задоволення» та ароматом без зазначення виробника в якості зразків для проведення подальшого експертного дослідження.

- 9 металевих ванн з під`єднанням до електричної мережі, які використовуються для змішування та варіння з цукром та гліцерином тютюнової сировини в процесі виробництва тютюну для кальяну;

- картонна коробка в якій містяться чорні пакети з речовиною жовто-коричневого кольору з характерним запахом тютюну, загальною вагою 19,7 кг.

- пластикові відра білого кольору заповнені речовиною жовто-коричневого кольору з характерним запахом тютюну, липкою на дотик в кількості 223 одиниці загальною вагою 4652 кг.

- пристрій для пакування мундштуків;

- пакувальний пристрій з написом «Limit, type 17.03, year 2017»;

- пакувальний пристрій з написом «Limit, type 17.02, year 2017»;

- пакувальний пристрій з написом «Hakan makine»;

- пакувальний пристрій з дозатором з написом «Limit, type 17.01, year 2017»;

- три металевих столи;

- ваги електронні 2 штуки;

- пристрої для герметичної упаковки 2 штуки;

- 48 скляних банок закритих металевими кришками на яких міститься маркування у вигляді стрічок клейкого паперу з написами «Pleasure задоволення» та ароматом без зазначення виробника.

- 82 пластикові каністри синього кольору, в яких згідно з етикеткою, міститься ароматизатори для тютюну, вагою 4 кг кожна;

- 4 пластикові каністри синього кольору, в яких згідно з етикеткою, міститься ароматизатори для тютюну, вагою 25 кг кожна;

- 6 пластикових каністр білого кольору, в яких згідно з етикеткою, міститься пероксид водню, вагою 5 кг кожна;

- 1 бочка картонна в якій згідно з етикеткою міститься сироп глюкозно-фруктовий, вагою 50 кг;

- 36 малих пляшечок з ароматизаторами;

- 18 пластикових відер білого кольору, які частково заповнені речовиною жовто-коричневого кольору з характерним запахом тютюну та ароматизаторів, липкою на дотик.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, представник ТОВ «Спектрум Європа» подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.03.2018 року, постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого про накладенню арешту на майно.

В обґрунтування своїх вимог апелянт зазначає, що відсутні правові підстава накладення арешту на майно, оскільки ані слідчим в клопотанні, ані в ухвалі слідчого судді не вказано, які відомості, сліди кримінального правопорушення містять вищеперераховані предмети, а також яким чином могли бути використані як знаряддя злочину. Відтак, не наведено доказів того, що дане майно має ознаки речових доказів.

Однак, до початку розгляду апеляційної скарги, до суду апеляційної інстанції надійшла письмова заява представника товариства про відмову від апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 29 березня 2018 року.

Згідно ст. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Захисник підозрюваного, обвинуваченого, може відмовитись від апеляційної скарги тільки за згодою підозрюваного, обвинуваченого. Якщо ухвала суду першої інстанції не була оскаржена іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

З огляду на вище викладене, як вважає колегія суддів, апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника власника майна ТОВ «Спектрум Європа» - адвоката ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.03.2018 року, підлягає закриттю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 403, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів,-

П о с т а н о в и л а:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника власника майна ТОВ «Спектрум Європа» - адвоката ОСОБА_6 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.03.2018 року, якою задоволено клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про арешт майна та накладено арешт на майно, а саме на речі та предмети виявлені та вилучені в ході проведеного обшуку 24 січня 2018 року у приміщенні за адресою: Київська область, Броварський р-н, смт. Калинівка, вул. Ігорєва, 4, яке займає ТОВ «Спектрум Європа», закрити, у зв`язку із відмовою апелянта від апеляційної скарги.

Ухвала Апеляційного суду м. Києва оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Справа № 11-сс/796/2780 /2018 Категорія ст. 170 КПК України

Слідчий суддя суду 1-ї інстанції: ОСОБА_7

Доповідач: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.09.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу76536719
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/9480/18-к

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні