Ухвала
від 20.09.2018 по справі 910/10726/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.09.2018Справа № 910/10726/18 Суддя Мудрий С.М., розглянувши клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "З іноземними інвестиціями "К.А.С. ЛТД" про розгляд справи в порядку загального позовного провадження та про залучення до розгляду справи третьої особи

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Класика Л.Т.Д."

до товариства з обмеженою відповідальністю "З іноземними інвестиціями "К.А.С. ЛТД"

про визнання недійсним договору фінансового лізингу №14/2015 від 25.05.2015р.

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду міста Києва надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю "Класика Л.Т.Д." до товариства з обмеженою відповідальністю "З іноземними інвестиціями "К.А.С. ЛТД" про стягнення 269 101,99 грн.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що 11.03.2016 року між товариством обмеженою відповідальністю "Класика Л.Т.Д." та товариства з обмеженою відповідальністю "З іноземними інвестиціями "К.А.С. ЛТД" укладено договір підряду №11.

Ухвалою господарського суду від 16.08.2018 року відкрито провадження у справі. Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (без проведення судового засідання).

07.09.2018 року до канцелярії суду (електронна пошта) відповідач подав клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження та про залучення до розгляду у якості третьої особи.

В обґрунтування заяви про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження відповідач зазначив, що позивач на підставі договору про відступлення права вимоги вимагає сплати боргу за первісного кредитора ТОВ Класика ЛТД . Відповідач не визнає таких вимог та взагалі заперечує правомірність вимог позивача. На думку відповідача, для повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи необхідно дослідити не тільки обставини, що регламентують перехід права вимоги грошових сум, а й безпосередньо факти належного виконання та прийняття робіт, що були предметом договору із первісним кредитором. При розгляді справи можливо постане необхідність долучення третіх осіб, допиту свідків та проведення судово-будівельної експертизи.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 4 статті 250 ГПК України передбачено, що якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи вищезазначене та беручи до уваги предмет позову, категорію та складність справи та те, що відповідачем в обґрунтування свого клопотання не надано ніяких доказів з урахуванням вимог ГПК України, суд залишає заяву відповідача про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження без задоволення.

В заяві про залучення до розгляду справи у якості третьої особи відповідач просить суд долучити до розгляду справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - товариство з обмеженою відповідальністю Класика ЛТД (код ЄДРПОУ 38528126), оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов'язки та необхідність дослідження правовідносин третьої особи та відповідача.

Відповідно до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 20.09.2018 року товариством з обмеженою відповідальністю Класика ЛТД (код ЄДРПОУ 38528126) 17.09.2018 року (внесено запис) змінено повне найменування на товариство з обмеженою відповідальністю КРАСТ.ТК .

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за можливе залучити товариство з обмеженою відповідальністю товариство з обмеженою відповідальністю КРАСТ.ТК до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та обов'язки.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 50, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "З іноземними інвестиціями "К.А.С. ЛТД" про розгляд справи в порядку загального позовного провадження №910/1026/18 залишити без задоволення.

2. Задовольнити клопотання відповідача про залучення товариства з обмеженою відповідальністю Класика ЛТД до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю КРАСТ.ТК (57460, Миколаївська область, село Рибаківка, вул.. Поштова, будинок 2, код ЄДРПОУ 38528126).

4. Зобов'язати позивача направити третій особі копію позовної заяви з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, докази чого надати в судове засіданні.

5. Зобов'язати відповідача направити третій особі копію відзиву з додатками, докази чого надати в судове засіданні.

6. Запропонувати третій особі у строк до 08.10.2018 року надати суду письмові пояснення щодо позову та/або відзиву.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Мудрий

Дата ухвалення рішення20.09.2018
Оприлюднено20.09.2018
Номер документу76569369
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору фінансового лізингу №14/2015 від 25.05.2015р

Судовий реєстр по справі —910/10726/18

Постанова від 08.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мамалуй О.О.

Ухвала від 27.02.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мамалуй О.О.

Постанова від 17.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Рішення від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 10.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 16.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні