Ухвала
від 17.09.2018 по справі 221/1265/18
ВОЛНОВАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

221/1265/18

6/221/65/2018

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2018 м. Волноваха

Волноваський районний суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Писанець Н.В.,

за участю секретаря судового засідання Метьолкіної Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Волноваха заяву керівника Волноваської місцевої прокуратури про виправлення описки у виконавчому листі у справі за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі фонду охорони навколишнього природнього середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину,

В С Т А Н О В И В:

Керівник Волноваської місцевої прокуратури звернувся до суду з вказаною заявою. В обґрунтування заяви зазначив, що рішенням Волноваського районного суду Донецької області від 03.05.2018 року позовні вимоги керівника Волноваської місцевої прокуратури задоволено та з відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 стягнуто у солідарному порядку шкоду заподіяну внаслідок вчиненні злочину у сумі 8384 гривні 83 копійки.

03.05.2018 року судом видано виконавчі листи № 221/1265/18,які направлено на виконання до Волноваського ВДВС ГТУЮ у Донецькій області. 22.06.2018 року виконавчі листи було повернено на підставі п.6 ч.4 ст. 4 ЗУ Про виконавче провадження , як такі, що не відповідають вимогам даної статті. Тому просить внести зміни до виконавчих листів, а саме зазначити персональні дані боржників.

Керівник Волноваської місцевої прокуратури у судове засідання не з'явився.

Боржники в судове засідання не з'явилися.

Перевіривши додані до заяви документи, матеріали цивільної справи № 221/1265/18, 2 /221/447/2018, суд прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, з матеріалів цивільної справи вбачається, що 03.05.2018 року Волноваським районним судом Донецької області було винесено рішення по справі за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі фонду охорони навколишнього природного середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення - незаконного пошкодження до ступеня припинення росту сироростучих дерев, згідно якого позов задоволено та стягнуто з відповідачів у солідарному порядку на користь фонду охорони навколишнього природного середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області спричинену, внаслідок кримінального правопорушення, шкоду в сумі 8384,83 грн. та судовий збір у сумі 1762,00 грн. на користь спеціального фонду Державного бюджету України. Рішення суду набрало законної сили 04.06.2018 року.

Як встановлено по справі, 11.06.2018 року стягувачу було видано виконавчі листи про стягнення заборгованості з ОСОБА_2 та ОСОБА_1, у яких не вказано серії та номеру паспорта боржників, а також не зазначено РНОКПП.

За ч. 3 ст.431 ЦПК України виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Відповідно до ч.1 ст.432 ЦПК України суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про виконавче провадження 1. У виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи; 4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків); 5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; 6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню); 7) строк пред'явлення рішення до виконання.

З копій виконавчих листів наданих стягувачем до суду, вбачається, що у даних виконавчих листах не зазначено РНОКПП боржників та не вказано даних документа, що ідентифікує особу.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за можливе виправити описку у виконавчих листах, які видано Волноваським районним судом Донецької області 11.06.201 року у справі за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі фонду охорони навколишнього природного середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення - незаконного пошкодження до ступеня припинення росту сироростучих дерев, та зазначити серію та номер паспорту боржників та номер РНОКПП.

Керуючись ст.ст. 431, 432 ЦПК України, Законом України Про виконавче провадження суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву керівника Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про виправлення описки у виконавчому листі - задовольнити.

Виправити описку у виконавчому листі № 221/1265/18, який видано Волноваським районним судом Донецької області 11.06.2018 року у справі за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі фонду охорони навколишнього природного середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення - незаконного пошкодження до ступеня припинення росту сироростучих дерев, а саме зазначити серію, номер паспорту та РНОКПП боржника ОСОБА_4 : НОМЕР_3, виданого 22.07.2003 року Волноваським РВ УМВС України в Донецькій області , РНОКПП: НОМЕР_1.

Виправити описку у виконавчому листі № 221/1265/18, який видано Волноваським районним судом Донецької області 11.06.2018 року у справі за позовом керівника Волноваської місцевої прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі фонду охорони навколишнього природного середовища Новоселівської сільської ради Волноваського району Донецької області до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення - незаконного пошкодження до ступеня припинення росту сироростучих дерев, а саме зазначити серію, номер паспорту та РНОКПП боржника ОСОБА_1: НОМЕР_4, виданий 12.11.2011 року Волновасьим РВ УМВС України в Донецькій області, РНОКПП: НОМЕР_2.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Волноваський районний суд Донецької області області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали.

Суддя Н.В. Писанець

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76626063
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —221/1265/18

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Рішення від 03.05.2018

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Ухвала від 21.03.2018

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

Ухвала від 13.03.2018

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Писанець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні