Ухвала
від 21.09.2018 по справі 357/10948/18
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Справа № 357/10948/18

2-з/357/87/18

У Х В А Л А

21 вересня 2018 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Кошель Б. І. розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області із цивільним позовом до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та просила визнати за нею право в спільній сумісній власності на 1/2 частину майна приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832).

Одночасно ОСОБА_1 подала заяву про забезпечення позову, мотивовану тим, що за час перебування з ОСОБА_3 у шлюбі, вони приймали активну участь у створенні та забезпеченні діяльності Приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832). За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником та керівником вищезазначеного підприємства є ОСОБА_2 Заявниця стверджує, що від третіх осіб дізналась, що її чоловік має намір укласти цивільно-правові договори, метою яких буде відчуження корпоративних прав Приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832) на користь третіх осіб. Посилаючись на зазначені обставини та з метою уникнення загрози можливого відчуження корпоративних прав набутого за час спільного проживання підприємства, просила суд вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони вчинення і проведення державними реєстраторами прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби Міністерства юстиції України, нотаріусами, як спеціальним суб'єктом на яких покладаються функції державного реєстратора, державними реєстраторами органів місцевого самоврядування та державними кадастровими реєстраторами управлінь Держгеокадастру в Україні, будь-яких реєстраційних дій, щодо державної реєстрації, змін до державної реєстрації юридичної особи - Приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832), місцезнаходження юридичної особи: 09025, Київська обл., Сквирський район, с. Дулицьке, вул. Хліборобів, буд. 10 В.

При вирішенні заяви про забезпечення позову суд виходить з наступного.

Забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог.

За ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ст. 150 ЦПК України позов забезпечується: накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії; встановленням обов'язку вчинити певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов'язання; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку; передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам; іншими заходами.

Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову.

Заходи забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до ч.1, 6, 7 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). Про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову суд постановляє ухвалу. В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову.

Як роз'яснено у п.4 Постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів.

Враховуючи вище викладене, з метою забезпечення рівності прав учасників судового процесу та недопущення виникнення обставин, які можуть зробити неможливим або значно ускладнять виконання можливого рішення суду, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 обґрунтована, а обраний заявником вид забезпечення позову шляхом заборони вчинення певних дій щодо юридичної особи - Приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832), місцезнаходження юридичної особи: 09025, Київська обл., Сквирський район, с. Дулицьке, вул. Хліборобів, буд. 10 В забезпечить в майбутньому реальне виконання можливого рішення суду. А тому подана заява підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 149-153 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - задовольнити.

Вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони вчинення і проведення державними реєстраторами прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби Міністерства юстиції України, нотаріусами, як спеціальним суб'єктом на яких покладаються функції державного реєстратора, державними реєстраторами органів місцевого самоврядування та державними кадастровими реєстраторами управлінь Держгеокадастру в Україні, будь-яких реєстраційних дій, щодо державної реєстрації, змін до державної реєстрації юридичної особи - Приватного підприємства Новагрос (код ЄДРПОУ: 32452832), місцезнаходження юридичної особи: 09025, Київська обл., Сквирський район, с. Дулицьке, вул. Хліборобів, буд. 10 В.

Копію ухвали надіслати для виконання до Центру надання адміністративних послуг Сквирської районної державної адміністрації

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Про виконання ухвали проінформувати Білоцерківський міськрайонний суд Київської області.

Ухвала може бути оскаржена.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Апеляційного суду Київської області через Білоцерківський міськрайонний суд Київської області протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя Б. І. Кошель

Дата ухвалення рішення21.09.2018
Оприлюднено26.09.2018
Номер документу76656378
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —357/10948/18

Ухвала від 08.09.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 06.11.2018

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 21.09.2018

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні