Ухвала
від 27.07.2018 по справі 607/14413/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.07.2018 Справа №607/14413/18

провадження № 1кс/607/7016/2018

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах ТОВ «Буктранс» про дії посадових осіб відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській, -

в с т а н о в и в :

27 липня 2018 року на адресу Тернопільського міськрайонного суду надійшла скарга адвоката ОСОБА_2 в інтересах ТОВ «Буктранс» на дії посадових осіб відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області, яка полягає у ненаданні можливості ознайомитись із матеріалами кримінального провадження №42217211180000016 від 16 березня 2017 року та зобов`язати ознайомити її з такими.

Відповідно до цієї скарги заявник просить: зобов`язати відділення СВ Тернопільського відділу поліції Головного управління національної поліції в Тернопільській області, яким здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №422017211180000016, ознайомити адвоката ОСОБА_2 з матеріалами досудового розслідування, як представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за виключенням матеріалів про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також тих матеріалів, ознайомлення з якими на цій стадії кримінального провадження може зашкодити досудовому розслідуванню.

Згідно з ч.1 ст.303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: 1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк; 2) рішення слідчого, прокурора про зупинення досудового розслідування; 3) рішення слідчого про закриття кримінального провадження; 4) рішення прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи; 5) рішення прокурора, слідчого про відмову у визнанні потерпілим; 6) рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки; 7) рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій; 8) рішення слідчого, прокурора про зміну порядку досудового розслідування та продовження його згідно з правилами, передбаченими главою 39 цього Кодексу; 9-1) рішення прокурора про відмову в задоволенні скарги на недотримання розумних строків слідчим, прокурором під час досудового розслідування; 10) повідомлення слідчого, прокурора про підозру після спливу одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку або двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчинені злочину, але не пізніше закриття прокурором кримінального провадження або звернення до суду із обвинувальним актом.

Як вбачається із поданої скарги, ОСОБА_2 оскаржує дії посадових осіб відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області та, відповідно, керується ст. 303, 306 КПК України, при тому, що її вимоги не входять в перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені на досудовому провадженні.

Крім цього, слід зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 113 КПК України, процесуальні строки - це встановлені законом або відповідно до нього прокурором, слідчим суддею або судом проміжки часу, у межах яких учасники кримінального провадження зобов`язані (мають право) приймати процесуальні рішення чи вчиняти процесуальні дії. Будь-яка процесуальна дія або сукупність дій під час кримінального провадження мають бути виконані без невиправданої затримки і в будь-якому разі не пізніше граничного строку, визначеного відповідним положенням цього Кодексу (ч. 2 ст. 113 КПК України).

Згідно з ч.1 ст. 220 КПК України, клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, про виконання будь-яких процесуальних дій слідчий, прокурор зобов`язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 221 КПК України, слідчий, прокурор зобов`язаний за клопотанням сторони захисту, потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, надати їм матеріали досудового розслідування для ознайомлення, за виключенням матеріалів про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також тих матеріалів, ознайомлення з якими на цій стадії кримінального провадження може зашкодити досудовому розслідуванню. Відмова у наданні для ознайомлення загальнодоступного документа, оригінал якого знаходиться в матеріалах досудового розслідування, не допускається.

Згідно копії постанови про відмову у задоволенні клопотання, слідчим СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області в задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_2 про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження №42017211180000016 від 16 березня 2017 року відмовлено, у зв`язку з тим, що в рамках даного кримінального провадження жодній посадовій чи службовій особі ТОВ «Буктранс» не повідомлено про підозру та не визнано потерпілою стороною.

Згідно з ч. 4 ст. 304 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у відкритті провадження лише у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого, прокурора, що не підлягає оскарженню.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя приходить до переконання, що у відкритті провадження за скаргою адвоката ОСОБА_2 на бездіяльність посадових осіб відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області слід відмовити, оскільки вона подана на бездіяльність, що не підлягає оскарженню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 303,304,309, 369,371,372 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

У відкритті провадження за скаргою адвоката ОСОБА_2 в інтересах ТОВ «Буктранс» на бездіяльність посадових осіб відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області та зобов`язання вчинити дії - відмовити.

Копія ухвали невідкладно надсилається особі, яка її подала, разом із скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня отримання її копії безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76701517
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/14413/18

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Галіян Л. Є.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Галіян Л. Є.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Галіян Л. Є.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні