Постанова
від 27.09.2018 по справі 1-65/11
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Справа № 1-65/11

Провадження № 1-в/596/100/2018

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" вересня 2018 р. Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю: представника Гусятинського ВП ОСОБА_3

особи щодо якої встановлюється

адміністративний нагляд ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Гусятинського відділення поліції Підволочиського відділу поліцію Головного управління Національної поліції в Тернопільській області про встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українцю, громадянину України, уродженцю та жителю АДРЕСА_1 , з середньою освітою, не працюючого, раніше судимого: 31.05.2011 року Гусятинським районним судом за ч.2 ст. 185 КК України, та ч 2 ст. 307 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі, звільнений з місць позбавлення волі 04.07.2014 року, -

ВСТАНОВИВ :

Із матеріалів подання, яке надійшло від начальника Гусятинського ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області підполковника поліції ОСОБА_5 про встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_4 вбачається, що ОСОБА_4 після відбування покарання на шлях виправлення не став, неодноразово протягом року притягувався до адміністративної відповідальності, зловживає спиртними напоями, на грунті пияцтва допускає порушення громадського порядку. Просить суд встановити ОСОБА_4 адміністративний нагляд.

Також, начальник Гусятинського ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області просить встановити щодо нього наступні обмеження:

1)заборонити вихід з власного будинку в АДРЕСА_1 , з 22.00 години до 06.00 години;

2)заборонити відвідування винних магазинів, пивних барів, ресторанів, кафе, шашличних та других місць, де продаються спиртні напої на розлив;

3)заборонити виїзд за межі Гусятинського району Тернопільської області з особистих питань без дозволу керівництва Гусятинського ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області;

4)зобов`язати з`являтись на реєстрацію в Гусятинський ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області щопонеділка у відділення дільничних інспекторів поліції.

Представник Гусятинського ВП ОСОБА_3 у судовому засіданні подання підтримав і просив його задовольнити.

У судовому засіданні особа,щодо якоївнесено поданняпро встановленняадміністративного нагляду, не заперечував щодо встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що подання підлягає до задоволення з таких підстав.

Судом встановлено,що 04липня 2014року ОСОБА_4 був звільнений з установи виконання покарань згідно ухвали Хмельницького міськрайонного суду від 03.07.2014 року, на підставі ст. 2 Закону України «Про амністію у 2014 році» від відбування покарання, призначеного за вироком Гусятинського районного суду Тернопільської області від 31 травня 2011 року, що підтверджується довідкою про звільнення серії ХМЛ №22870.

Після звільнення з місць позбавлення волі ОСОБА_4 , не зважаючи на попередження працівників поліції, систематично, а саме 13 квітня 2018 року, 17 квітня 2018 року та 10 травня 2018 року вчиняв адміністративні правопорушення, за які його було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративні стягнення (а. с. 3,5,7).

Таким чином, ОСОБА_4 на шлях виправлення не став і потребує застосування тимчасових профілактичних заходів спостереження та контролю.

Відповідно до п. «в» ст.3Закону України«Про адміністративнийнагляд заособами,звільненими змісць позбавленняволі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Згідно ч. 1 ст.6цього Закону адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Отже, враховуючи вищенаведене, суд вважає доцільним встановити щодо ОСОБА_4 адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік.

Разом з цим, що стосується застосування обмежень щодо такого, суд приходить до висновку, що з метою запобігання вчинення злочинів та здійсненню виховного впливу до останнього слід застосувати обмеження у виді заборони виходу з будинку, в якому він проживає, з 22.00 до 06.00 год.; заборонити відвідування винних магазинів, пивних барів, ресторанів, кафе, шашличних та других місць, де продаються спиртні напої на розлив; заборонити виїзд за межі Гусятинського району Тернопільської області з особистих питань без дозволу керівництва Гусятинського ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області; зобов`язати з`являтись на реєстрацію в Гусятинський ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області щопонеділка у відділення дільничних інспекторів поліції.

Керуючись ст. ст. 3 ч. 1 п. «в», 5, 6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», ст. 539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Подання задовольнити.

Встановити щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік.

Застосувати до ОСОБА_4 такі обмеження:

1)заборонити вихід з власного будинку в АДРЕСА_1 , з 22.00 години до 06.00 години;

2)заборонити відвідування винних магазинів, пивних барів, ресторанів, кафе, шашличних та других місць, де продаються спиртні напої на розлив;

3)заборонити виїзд за межі Гусятинського району Тернопільської області з особистих питань без дозволу керівництва Гусятинського ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області;

4)зобов`язати з`являтись на реєстрацію в Гусятинський ВП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області щопонеділка у відділення дільничних інспекторів поліції.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Тернопільської області протягом семи діб з моменту її проголошення.

Суддя: підпис

З оригіналом вірно

Суддя Гусятинського районного суду ОСОБА_1

СудГусятинський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу76733474
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-65/11

Вирок від 01.09.2011

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Ухвала від 29.09.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Постанова від 06.07.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 31.03.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 08.10.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 11.02.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 20.05.2011

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Постанова від 27.09.2018

Кримінальне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Постанова від 28.12.2011

Кримінальне

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні