Ухвала
від 26.09.2018 по справі 394/678/18
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

2 6100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

26.09.2018

394/678/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 вересня 2018 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого судді Партоліної І.П.

при секретарі Довгій С.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Новоархангельську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кам'янецької сільської ради Новоархангельського району Кіровоградської області, Новоархангельської районної державної адміністрації, про визнання права на спадкову земельну частку (пай),-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Новоархангельського районного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Кам'янецької сільської ради Новоархангельського району Кіровоградської області, Новоархангельської районної державної адміністрації, про визнання права на спадкову земельну частку (пай).

До матеріалів справи позивачем було додано довідку, видану 26 грудня 2017 року ТОВ Кам'янецьке про те, що ОСОБА_2, який помер 30 травня 1995 року на день розпаювання земель колективної власності КСП Кам'янецьке дійсно перебував членом даного господарства.

Проте будь-яких інших доказів зазначених даних позивачем не долучено.

Відповідно до частини 7 статті 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Оскільки суд має сумніви щодо достовірності даних, зазначених у довідці, виданої ТОВ Кам'янецьке , тому приходить до висновку про необхідність витребування доказів членства померлого у господарстві на день розпаювання земель.

Керуючись ст. 81 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Зобов'язати ТОВ Кам'янецьке (ЄДРПОУ 03757092, село Кам'янече Новоархангельського району Кіровоградської області) надати в термін до 10 жовтня 2018 року до Новоархангельського районного суду Кіровоградської області докази членства померлого 30 травня 1995 року ОСОБА_2 у господарстві- КСП Кам'янецьке на день розпаювання земель колективної власності КСП Кам'янецьке .

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Роз'яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено28.09.2018
Номер документу76741311
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на спадкову земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —394/678/18

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 22.08.2018

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні