Рішення
від 27.09.2018 по справі 927/548/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Іменем України

27 вересня 2018 року м. Чернігівсправа № 927/548/18 Господарський суд Чернігівської області у складі:

судді Цимбал-Нарожної М.П.,

здійснив за правилами спрощеного позовного провадження в порядку письмового провадження розгляд справи №927/548/18

за позовом: Акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк

вул. М.Грушевського, 1Д, м. Київ, 01001

адреса для листування: вул. Набережна Перемоги,50, м. Дніпро, 49094

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю ТВК ЗЕНИТ

вул. Всіхсвятська, 18, прим.1-3, м. Чернігів, 14030

вул. Плеханівська, 63, м. Харків, 61001

про стягнення 586 697,09 грн

без виклику сторін

Позивач - Акціонерне товариство Комерційний банк Приватбанк звернувся до Господарського суду Чернігівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю ТВК ЗЕНИТ про стягнення 286 697,09 грн заборгованості, а саме: 116 269,79 грн заборгованості за кредитом, 95 001,02 грн - заборгованості за відсотками, 7831,80 грн - заборгованості по комісії, 67 594,48 грн пені.

Свої вимоги позивач обґрунтовує неналежним виконанням зобов'язань за договором банківського обслуговування б/н від 07.12.2015.

Ухвалою від 30.07.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 927/248/18 у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та встановлено строки для надання відзиву на позов та заперечень на відзив на позов.

Позивач належним чином був повідомлений про відкриття провадження у справі.

При цьому, відповідач вважається належним чином повідомленим про розгляд справи судом, виходячи з наступного.

Частиною 5 статті 176 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 242 цього Кодексу, та з додержанням вимог частини четвертої статті 120 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

За приписами частини 1 статті 7 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Ухвала про відкриття провадження у справі від 30.07.2018 неодноразово направлялась відповідачу за адресою, визначеною позивачем у позовній заяві, відповідачем у заяві про приєднання та зазначеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 14030, м. Чернігів, вул. Всіхсвятська, 18, прим.1-3.

Зазначена ухвала була повернута відділенням зв'язку на адресу суду як неодержана з відміткою за закінченням терміну зберігання та інші причини, що не дали змоги виконати обов'язки щодо пересилання поштового відправлення .

Згідно з ч. 6 ст. 242 ГПК України днем вручення судового рішення є: 1) день вручення судового рішення під розписку; 2) день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи; 3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення; 4) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; 5) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відтак, в силу положення п. 5 ч. 6 ст. 242 ГПК України, день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про невручення копії судового рішення за адресою місцезнаходження відповідача, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, вважається днем вручення відповідачу відповідної ухвали суду.

Заяв про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи від відповідача не надходило.

Відповідно до ч. 7 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Інформація стосовно слухання судом справ є публічною і розміщується на офіційному сайті Господарського суду Чернігівської області в мережі Інтернет, що також свідчить про наявність у учасників справи можливості дізнатись про слухання справи за їх участю.

У даному випадку судом також враховано, що за приписами частини 1 статті 9 Господарського процесуального кодексу України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частини 2 статті 2 Закону України Про доступ до судових рішень усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 3 Закону України Про доступ до судових рішень для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. Єдиний державний реєстр судових рішень - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України Про доступ до судових рішень ).

Враховуючи наведене, господарський суд зазначає, що відповідач не був позбавлений права та можливості ознайомитись, зокрема, з ухвалою про відкриття провадження у справі від 30.07.2018 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Згідно з ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач своїм правом на подання відзиву у визначений судом у відповідності до господарського процесуального закону строк не скористався, за таких обставин, рішення приймається за наявними матеріалами справи, на підставі ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України.

Будь-яких заяв, клопотань або заперечень від сторін не надходило.

Відповідно до відомостей, зазначених у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, юридичною адресою відповідача станом на 30.07.2018 була м. Чернігів, вул., Всіхсвятська,18, прим.1-3.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 18.09.2018, юридичною адресою відповідача є Харківська обл., м. Харків, вул. Плеханівська,63.

Відповідно до ч.2 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа відноситься до виключної підсудності іншого суду.

На момент відкриття провадження у справі № 927/548/18 справа була підсудна Господарському суду Чернігівської області. Зміна місця реєстрації відповідача (м. Харків, вул. Плеханівська,63) відбулася в процесі розгляду справи, прийнятої до провадження Господарським судом Чернігівської області з додержанням правил підсудності, а тому, відповідно до ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, справа підлягає розгляду Господарським судом Чернігівської області.

Обставини справи:

14.06.2018 здійснена державна реєстрація змін до установчих документів ПАТ КБ Приватбанк , зміна повного найменування та зміна скороченого найменування на Акціонерне товариство Комерційний банк Приватбанк (АТ КБ Приватбанк ), що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань № 23693176 від 14.06.2018.

07.12.2015 між ПАТ КБ Приватбанк та Товариством з обмеженою відповідальністю ТВК ЗЕНИТ підписано заяву на відкриття рахунку та заяву про приєднання до Умов та правил надання банківських послуг, на підставі яких банком було відкрито для відповідача поточний рахунок №26006052750192, № 26005052759804 та картковий рахунок № 26055052727950.

Відповідно до заяви про відкриття рахунку та заяви про приєднання до Умов та правил надання банківських послуг, відповідач приєднався до "Умов та правил надання банківських послуг" (далі - Умови), ОСОБА_1 банку, що розміщені в мережі Інтернет на сайті http://privatbank.ua, які разом із заявою складають договір № б/н банківського обслуговування від 07.12.2015 та зобов'язався виконувати умови, викладені в Умовах та правилах надання банківських послуг, ОСОБА_1 банку - договору банківського обслуговування в цілому.

Відносини між банком та клієнтом можуть вирішуватись як шляхом підписання окремих договорів або додаткових угод до даного договору, так і шляхом обміну інформацією/погодженням з банківського обслуговування з клієнтом через web-сайт банку.

Як зазначає позивач, станом на 09.07.2018 у відповідача існує заборгованість перед АТ КБ Приватбанк по договору від 07.15.2015 за послугою Кредитний ліміт на рахунок в сумі 286 697,09 грн, а саме:

116 269,79 грн заборгованості за кредитом,

95 001,02 грн заборгованості за відсотками за період з 02.02.2017 по 09.07.2018, нарахованих відповідно до п. 3.2.1.4.1.2, 3.2.1.4.1.3 Умов,

7 831,80 грн комісії за період з 01.03.2017 по 09.07.2018, нарахованих відповідно до п. 3.2.1.4.4 Умов,

24 239,71 грн пені, нарахованої за період з 04.03.2017 по 09.07.2018 відповідно до п. 3.2.1.5.1. Умов, при цьому складається з: пені, нарахованої на тіло кредиту - 45747,73 грн, пені, нарахованої на проценти - 19663,66 грн, пені, нарахованої на комісію - 2183,09 грн.

Позивачем надано виписки по рахунках позичальника:

по тілу кредиту - виписка по поточному рахунку 26006052750192, відомість оборотів та залишків по поточному рахунку 26006052750192 в якій зазначено наявність або відсутність дебетового сальдо на кінець банківського дня;

по простроченому тілу кредиту (20678052743049, 20636052704354);

по відсотках (26075052783974, 20697052796981),

по прострочених відсотках (20697052796981, 20680052741028),

по комісії (26079052776006, 20691052772291, 20686052741000);

по пені (80914052742164).

Неналежне виконання відповідачем своїх зобов'язань по кредитному договору стало підставою для звернення позивача до суду для захисту свого порушеного права.

Нормативно-правове обґрунтування.

Відповідно до ч. 1 статті 202 Цивільного кодексу України правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Частина 1 статті 626 Цивільного кодексу України передбачає, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Як вбачається із матеріалів справи, позивач на підтвердження укладення з відповідачем договору банківського обслуговування №б/н від 07.12.2015 надав ксерокопію Заяви про відкриття рахунку, відповідно до якої було відкрито для відповідача поточні рахунки №26006052750192, № 26005052759804 та картковий рахунок № 26055052727950, а також підписано заяву про приєднання до Умов та правил надання банківських послуг.

Статтею 628 Цивільного кодексу України передбачено, що зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства. Сторони мають право укласти договір, в якому містяться елементи різних договорів (змішаний договір). До відносин сторін у змішаному договорі застосовуються у відповідних частинах положення актів цивільного законодавства про договори, елементи яких містяться у змішаному договорі, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті змішаного договору.

Відповідно до ч.1 ст. 1066 Цивільного кодексу України, за договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (володільцеві рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.

Частиною 1 ст. 1067 Цивільного кодексу України закріплено, що договір банківського рахунка укладається для відкриття клієнтові або визначеній ним особі рахунка у банку на умовах, погоджених сторонами.

За загальним правилом, передбаченим частиною 1 статті 1072 Цивільного кодексу України та частиною 22.9. статті 22 Закону України Про платіжні системи та переказ коштів в Україні банки виконують розрахункові документи відповідно до черговості їх надходження (крім випадків, встановлених законом) та виключно в межах залишку коштів на рахунках платників, крім випадків надання платнику обслуговуючим його банком кредиту.

Разом з цим, відповідно до ч. 1 ст. 1069 Цивільного кодексу України, якщо відповідно до договору банківського рахунку банк здійснює платежі з рахунка клієнта, незважаючи на відсутність на ньому грошових коштів (кредитування рахунка), банк вважається таким, що надав клієнтові кредит на відповідну суму від дня здійснення цього платежу.

Отже, за юридичної природою даний договір є змішаною формою договору на відкриття рахунку та кредитного договору.

Відповідно до ст.1054 Цивільного кодексу України, за кредитним договором банк зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти. До відносин за кредитним договором застосовуються положення про позику, якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору.

Так, Банк стверджує, що у відповідача наявна заборгованість за кредитом в сумі 116 269,79грн.

Разом з тим, Позивачем не зазначено, в якому розмірі був наданий кредит та не надано доказів на підтвердження вказаної обставини.

Відповідно до ст. 9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність зазначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що Позивачем не подано до суду жодного первинного документу, що підтверджує підставу списання коштів.

Так, платіжні документи боржника чи заявки боржника на перерахування сум до позову не надано.

Крім того, Позивач зазначає, що відповідно до Заяви про приєднання до умов і правил надання банківських послуг Відповідач погодився з послугою Кредитний ліміт на поточний рахунок .

Проте, ні заява на відкриття рахунку ні Заява про приєднання до умов і правил надання банківських послуг не містять посилання на зазначену послугу, а відтак у суду відсутні підстави для застосування Умов та правил надання банківських послуг саме в частині послуги Кредитний ліміт на поточний рахунок .

Доданий заявником до позову витяг з Умов та правил надання банківських послуг та витяг із ОСОБА_1 Кредитний ліміт на поточний рахунок не містять дати їх прийняття, затвердження, внесення змін (доповнень у випадку їх наявності) з відповідним зазначенням дати та підстав внесення таких змін (доповнень), інформації щодо періоду чинності вказаних Умов, Тарифів.

Повний текст Умов та правил надання банківських послуг в редакції, дійсній в період надання коштів у матеріалах справи відсутній.

Позивачем до матеріалів справи не надано наказів про затвердження Умов та правил надання банківських послуг та внесення до них змін (доповнень) в разі їх наявності, інформації щодо періоду чинності наданої до матеріалів справи редакції Умов та правил надання банківських послуг , не подано Умов та правил надання банківських послуг , в редакціях, які діяли в період надання кредитних коштів.

Обов'язок доказування відповідно до статті 74 ГПК України розподіляється між сторонами виходячи з того, хто посилається на певні юридичні факти, які обґрунтовують його вимоги та заперечення.

Відповідно до ч. 1, 3 ст.74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Згідно зі ст. 76 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Приписам ст. 78, 79 ГПК України встановлено, що достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи. Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Письмова заява від 07.12.2015 за підписом директора ТОВ ТВК ЗЕНИТ про відкриття рахунку та заява про приєднання до Умов та правил надання банківських послуг, що разом з Умовами та правилами надання банківських послуг та Тарифами банку складають договір банківського обслуговування від 07.12.2015 за № б/н, - не підтверджують наявність у відповідача заборгованості перед ОСОБА_1 станом на 09.07.2018 в сумі 286 697,09 грн, а саме: 116 269,79 грн заборгованості за кредитом, 95 001,02 грн заборгованості за відсотками за період з 02.02.2017 по 09.07.2018, 7 831,80 грн комісії за період з 01.03.2017 по 09.07.2018, 24 239,71 грн пені, нарахованої за період з 04.03.2017 по 09.07.2018, при цьому складається з: пені, нарахованої на тіло кредиту - 45747,73 грн, пені, нарахованої на проценти - 19663,66 грн, пені, нарахованої на комісію - 2183,09 грн.

Позивачем подана до суду відомість оборотів та залишків (а.с. 34).

З доданої заявником банківської виписки за період з 07.12.2015 по 13.07.2018 Рахунок № 26006052750192 ТВК ЗЕНИТ ТОВ (а.с. 35-44), відкритого на підставі письмової заяви відповідача, вбачається списання коштів. Доказів, які підтверджують підставу списання вказаних коштів, а саме платіжні документи боржника чи заявки боржника на перерахування вказаних сум позивачем не надано.

Банківська виписка по рахунку №20678052743049 за період з 07.12.2015 по 13.07.2018 свідчить лише про перенесення суми 116269,79 грн 20.02.2017 на прострочку кредиту згідно договору банківського обслуговування, а 10.12.2017 про перенесення сальдо в сумі 116269,79 грн у зв'язку зі зміною Плану рахунків і не є первинним бухгалтерським документом.

Банківська виписка по рахунку №20636052704354 за період з 07.12.2015 по 13.07.2018, свідчить про перенесення суми 116269,79 грн у зв'язку зі зміною Плану рахунків.

За відсутності доказів та достатніх документів (їх копій), на підтвердження обставин, на яких ґрунтуються заявлені вимоги - суд позбавлений можливості встановити законність заявлених позивачем до відповідача вимог про стягнення 286 697,09 грн, а саме: 116 269,79 грн заборгованості за кредитом, 95 001,02 грн заборгованості за відсотками за період з 02.02.2017 по 09.07.2018, 7 831,80 грн комісії за період з 01.03.2017 по 09.07.2018, 24 239,71 грн пені, нарахованої за період з 04.03.2017 по 09.07.2018, при цьому складається з: пені, нарахованої на тіло кредиту - 45747,73 грн, пені, нарахованої на проценти - 19663,66 грн, пені, нарахованої на комісію - 2183,09 грн.

За викладених обставин суд вважає, що позивачем не надано належних доказів, які містять інформацію щодо предмета доказування. На підставі доданих до позовної заяви документів неможливо встановити факт надання кредитних коштів відповідачу за укладеним між сторонами спору договором банківського обслуговування, часткової сплати відповідачем суми кредиту, залишок боргу на час розгляду справи, а відповідно перевірити наведений позивачем розрахунок заборгованості відповідача.

За результатами оцінки доказів, наявних в матеріалах справи, та виходячи з викладених вище фактичних обставин, суд доходить висновку, що позов задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 129,236-239,240,241 Господарського процесуального кодексу України,

ВИРІШИВ:

У задоволенні позовних вимог Акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк , код ЄДРПОУ 39474847 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТВК ЗЕНИТ , код ЄДРПОУ 39474847 про стягнення 286 697,09 грн відмовити.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду, відповідно до ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається у порядку визначеному ст. 257 Господарського процесуального кодексу України та з урахуванням підпункту 17.5 пункту 17 ПЕРЕХІДНИХ ПОЛОЖЕНЬ Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/.

Суддя М.П. Цимбал-Нарожна

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено28.09.2018
Номер документу76755085
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкриття провадження у справі від 30.07.2018 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua). Згідно з ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Відповідач своїм правом на подання відзиву у визначений судом у відповідності до господарського процесуального закону строк не скористався, за таких обставин, рішення приймається за наявними матеріалами справи, на підставі ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України. Будь-яких заяв, клопотань або заперечень від сторін не надходило. Відповідно до відомостей, зазначених у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, юридичною адресою відповідача станом на 30.07.2018 була м. Чернігів, вул., Всіхсвятська,18, прим.1-3. Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 18.09.2018, юридичною адресою відповідача є Харківська обл., м. Харків, вул. Плеханівська,63. Відповідно до ч.2 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа відноситься до виключної підсудності іншого суду. На момент відкриття провадження у справі № 927/548/18 справа була підсудна Господарському суду Чернігівської області. Зміна місця реєстрації відповідача (м. Харків, вул. Плеханівська,63) відбулася в процесі розгляду справи, прийнятої до провадження Господарським судом Чернігівської області з додержанням правил підсудності, а тому, відповідно до ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, справа підлягає розгляду Господарським судом Чернігівської області

Судовий реєстр по справі —927/548/18

Постанова від 14.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 13.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 09.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Рішення від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

Ухвала від 30.07.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Цимбал-Нарожна М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні