Ухвала
від 26.09.2018 по справі 813/1844/18
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення апеляційного провадження

26 вересня 2018 рокуЛьвів№ 876/5713/18

Львівський апеляційний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Коваля Р.Й.,

суддів Гудима Л.Я.,

ОСОБА_1,

з участю секретаря судового засідання Копанишин Х.В.,

представника позивача ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 07 червня 2018 року (прийняте у м. Львові суддею Гавдиком З.В.; складене у повному обсязі 12 червня 2018 року) в адміністративній справі № 813/1844/18 за позовом Головного управління ДФС у Львівській області до приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія про стягнення податкового боргу,

В С Т А Н О В И В :

Львівським апеляційним адміністративним судом відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія (далі - ПАТ Видавництво Вільна Україна ) на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 07 червня 2018 року в адміністративній справі № 813/1844/18 за позовом Головного управління ДФС у Львівській області (далі - ГУ ДФС у Львівській області) до ПАТ Видавництво Вільна Україна про стягнення податкового боргу.

Від представника апелянта до суду надійшло клопотання про зупинення провадження у цій справі до вирішення по суті адміністративної справи № 813/2481/18 за позовом ПАТ Видавництво Вільна Україна до ГУ ДФС у Львівській області про визнання протиправними дій щодо нарахування пені протиправними та зобов'язання вчинити дії щодо коригування даних (показників) інтегрованої картки платника.

У судовому засіданні представник апелянта підтримав вказане клопотання, просить його задовольнити; представник позивача проти задоволення клопотання заперечила.

Заслухавши суддю-доповідача, думку учасників судового розгляду, перевіривши матеріали справи та доводи клопотання у їх сукупності, колегія суддів вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 236 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд зупиняє провадження у справі в разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

У відповідності до статті 236 КАС України суд може зупинити провадження у справі лише до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

З наведеної норми видно, що зупинення провадження у справі є правом суду, а не його обов'язком.

Слід зазначити, що необхідною передумовою зупинення провадження у справі на підставі пункту 3 частини першої статті 236 КАС України є неможливість її розгляду до вирішення по суті іншої справи. Обставини неможливості розгляду справи судом встановлюються у кожному конкретному випадку залежно від змісту справи.

Судом апеляційної інстанції не встановлено обставин, які б свідчили про неможливість розгляду цієї справи до розгляду справи № 813/2481/18, та вважає, що спір може бути вирішено незалежно від розгляду справи № 813/2481/18.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання апелянта про зупинення провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 229, 236, 241, 242, 243, 248, 321, 325, 328 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою приватного акціонерного товариства Видавництво Вільна Україна Корпоративного підприємства Державної акціонерної компанії Укрвидавполіграфія на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 07 червня 2018 року в адміністративній справі № 813/1844/18.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_4 судді ОСОБА_5 ОСОБА_1

Ухвала складена у повному обсязі 27 вересня 2018 року.

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено01.10.2018
Номер документу76798039
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1844/18

Ухвала від 25.01.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гавдик Зіновій Володимирович

Ухвала від 26.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Постанова від 26.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Рішення від 07.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гавдик Зіновій Володимирович

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гавдик Зіновій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні