Рішення
від 24.09.2018 по справі 161/8873/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/8873/18

Провадження № 2/161/2677/18

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(заочне)

24 вересня 2018 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

в складі:

головуючого - судді Рудської С.М.

при секретарі - Ярмолюк В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з даною позовною заявою на обґрунтування вказавши, що в зареєстрованому шлюбі з відповідачкою він перебуває з 02.03.2018 року. Вони з відповідачкою втратили почуття поваги та любові один до одного через конфлікти та суперечки з різних причин, мають протилежні погляди на життя. Шлюбні відносини між ними фактично припинені, спільне господарство не ведеться, спільний бюджет відсутній, сторони проживають окремо. Вважає, що примирення, а відтак подальше спільне життя є неможливим та суперечить його інтересам. Просить суд шлюб між ним та відповідачкою - ОСОБА_2., зареєстрований 02.03.2018 року Луцьким міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Волинській області, актовий запис № 217, розірвати, судові витрати залишити за ним.

До початку судового засідання позивач подав суду заяву з проханням слухати справу за його відсутності, позов підтримує, не заперечує щодо ухвалення заочного рішення (а.с. 19).

Відповідачка в судове засідання не з'явилася, про дату, час та місце слухання справи була належним чином повідомленою, про що в матеріалах справи свідчать судові повістки (а.с. 15, 23, 27), які надсилалися їй за місцем реєстрації згідно довідки УДМС у Волинській області (а.с. 13).

Статею 280 ЦПК України закріплена можливість ухвалення заочного рішення на підставі наявних у справі доказів, у разі належним чином повідомленого відповідача про дату, час та місце судового засідання.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши письмові докази по справі, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що сторони перебувають у шлюбі з 02.03.2018 року, який зареєстровано Луцьким міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Волинській області, актовий запис № 217, свідоцтво серії І-ЕГ 130830 (а.с. 4).

Відповідно до ч. 1 ст. 24 СК України, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Згідно зі змістом ст. 55 СК України, дружина та чоловік зобов'язані спільно піклуватися про побудову сімейних відносин між собою та іншими членами сім'ї на почуттях взаємної любові, поваги, дружби, взаємодопомоги. Чоловік зобов'язаний утверджувати в сім'ї повагу до матері. Дружина зобов'язана утверджувати в сім'ї повагу до батька. Дружина та чоловік відповідальні один перед одним, перед іншими членами сім'ї за свою поведінку в ній.

Як вбачається зі змісту ч. 3 та ч. 4 ст. 56 СК України, кожен з подружжя має право припинити шлюбні відносини. Примушування до припинення шлюбних відносин, примушування до їх збереження, є порушенням права дружини, чоловіка на свободу та особисту недоторканість і може мати наслідки, встановлені законом.

Судом встановлено, що сторони припинили шлюбно-сімейні стосунки через відсутність взаєморозуміння, втрати почуття поваги та любові один до одного. Сторони спільне господарство не ведуть, проживають окремо.

За таких обставин суд вважає, що подальше спільне життя сторін є неможливим, збереження шлюбу суперечить інтересам сторін, а тому шлюб підлягає розірванню.

Відповідно до ст. 113 СК України особа, яка змінила своє прізвище у зв'язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.

Після розірвання шлюбу залишити за відповідачкою прізвище Князєва .

На підставі ст. ст. 24, 56, 110, 112, 113 СК України, керуючись ст. ст. 10, 12, 27, 77, 81, 247, 263-265, 280 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (дошлюбне прізвище ОСОБА_2) ОСОБА_3, зареєстрований 02 березня 2018 року, Луцьким міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області, актовий запис № 217, свідоцтво серії І-ЕГ 130830, - розірвати.

Після розірвання шлюбу залишити відповідачці - ОСОБА_2 прізвище Князєва .

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до Апеляційного суду Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення в повному обсязі складено 27 вересня 2018 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_4

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення24.09.2018
Оприлюднено01.10.2018
Номер документу76813805
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/8873/18

Рішення від 24.09.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Рішення від 29.08.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 08.06.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні