Ухвала
від 01.10.2018 по справі 414/2519/18
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

Справа № 414/2519/18

Провадження № 2/414/619/2018

01 жовтня 2018 р.

місто Кремінна Луганської області

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Безкровний І.Г., розглядаючи позовну заяву Приватного підприємства "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Приватного підприємства "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії,

ВСТАНОВИВ:

ПП "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 звернулося до Кремінського районного суду Луганської області з позовною заявою до ОСОБА_2, ПП "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії.

Вимоги, яким повинна відповідати будь-яка позовна заява, визначені статтями 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Також у ч.ч. 1, 4, 5 ст. 95 ЦПК України зазначається, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Однак суд констатує, що позовна заява подана без додержання встановлених вимог, зокрема:

- позивачем не зазначено відомості щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за наявності) або серії та номеру паспорта відповідача ОСОБА_2, ідентифікаційні коди позивача та відповідача ПП "Владар", а також не зазначається, що такі відомості позивачу невідомі (п. 2 ч. 3. ст. 175 ЦПК України);

- у позові не зазначається щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви (п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України);

- позивачем додано до позовної заяви копії документів, що не засвідчені належним чином у встановленому законом порядку (ч. 1 ст. 177, ст. 95 ЦПК України).

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

За таких обставин, оскільки суддею встановлено, що зазначена позовна заява подана без належного дотримання вимог, передбачених діючим законодавством, суддя вважає за необхідне залишити її без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, роз'яснивши наслідки невиконання вимог цієї ухвали.

Зазначені недоліки мають бути усунуті шляхом подання нового позову з доданими до нього документами (з їх копіями відповідно до кількості відповідачів) до Кремінського районного суду Луганської області (92900, Луганська область, м. Кремінна, площа Красна, 5).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 95, 175, 177, 185, 258-261 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Приватного підприємства "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Приватного підприємства "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії, - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків у вигляді п'яти днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз'яснити позивачу, що у разі невиконання вимог даної ухвали позовна заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Повернення позовної заяви у такому випадку не перешкоджає повторному зверненню із позовом до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для його повернення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г. Безкровний

СудКремінський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено03.10.2018
Номер документу76857152
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/2519/18

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні