Ухвала
від 22.10.2018 по справі 414/2519/18
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

Справа № 414/2519/18

Провадження № 2/414/619/2018

22 жовтня 2018 р.

місто Кремінна Луганської області

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Безкровний І.Г., розглядаючи позовну заяву Приватного підприємства "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Приватного підприємства "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії,

ВСТАНОВИВ:

ПП "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 звернулося до Кремінського районного суду Луганської області з позовною заявою до ОСОБА_2, ПП "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії.

Ухвалою судді від 01.10.2018 зазначену позовну заяву було залишено без руху, оскільки її було подано з недотриманням вимог діючого законодавства. Судом було надано позивачу строк для усунення недоліків відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України у вигляді десяти днів з дня отримання копії ухвали, та попереджено позивача, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута, однак позивач у встановлений судом строк зазначені в ухвалі недоліки позовної заяви повністю не усунув, зокрема у виправленій позовній заяві від 17.10.2018 не вказав щодо наявності у нього або в інших осіб оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви (на виконання вимог п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України), а також не надав засвідчені належним чином додані до позову документи у повному обсязі. Також суд звертає увагу, що позовна заява (в тому числі виправлена) повинна містити повний перелік документів, що додаються позивачем до позову при зверненні до суду.

Суд також звертає увагу позивача, що відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засідчення, про що судом зазначалося в ухвалі про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, оскільки позивач у встановлений судом строк не усунув у повному обсязі виявлені недоліки позовної заяви, суддя вважає за необхідне повернути її позивачу, роз'яснивши його право на повторне звернення з відповідним позовом до суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 258-261 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Приватного підприємства "Агро Дар 2010" в особі директора ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Приватного підприємства "Владар" в особі директора ОСОБА_3 про визнання недійсними договорів оренди землі, скасування державної реєстрації договорів оренди землі, визнання поновленим договору оренди земельної ділянки та зобов'язання вчинити певнії дії - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз'яснити позивачу його право на повторне звернення з відповідною позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду безпосередньо або через Кремінський районний суд Луганської області протягом п'ятнадцяти днів з дня складення цієї ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя І.Г. Безкровний

СудКремінський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77325282
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/2519/18

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні