Ухвала
від 18.09.2018 по справі 518/654/17
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 518/654/17

Провадження №2/498/371/18

У Х В А Л А

18 вересня 2018 року суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Ткачук О.Л., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И ЛА:

У червні 2017 року ОСОБА_1 звернулась до Ширяївського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_2, третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області про позбавлення батьківських прав.

06 червня 2017 року суддею Ширяївського районного суду Одеської області було відкрито провадження по вищезазначеній справі.

07 вересня 2018 року цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області про позбавлення батьківських на підставі розпорядження в.о.голови Ширяївського районного суду Одеської області ОСОБА_3, надіслана з Ширяївського районного суду Одеської області до Великомихайлівського районного суду Одеської області в порядку п.2 ч.1 ст.31 ЦПК України.

17 вересня 2018 року вищезазначена цивільна справа надійшла до Великомихайлівського районного суду Одеської області та визначена для розгляду до мого провадження в порядку ч. 1 ст.33 ЦПК України.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, який набрав законної сили 15.12.2017 року, котрим Цивільний процесуальний кодекс України викладено в новій редакції.

Згідно п.9 п.1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України, в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.3 ЦПК України, провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов'язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

В свою чергу, відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України, оскільки в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи в спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя. Тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.19, 32, 258-260, 274, п.9 п.1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И Л А:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області про позбавлення батьківських прав.

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області про позбавлення батьківських прав призначити до розгляду у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження на 25 жовтня 2018 року об 10 год. 00 хв., в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (смт.Велика Михайлівка вул.Пушкіна, 2б).

Про час і місце підготовчого засідання повідомити сторін у справі.

Направити позивачу ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття підготовчого провадження у справі.

Направити відповідачу та третій особі ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття підготовчого провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

На підставі ст.191 ЦПК України відповідач має право в строк до 25.10.2018 року надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі не подання відповідачем відзиву у строк до 25.10.2018 року без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відзив на позов подається за правилами, встановленими ст.178 ЦПК України .

Попередити відповідача, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідача штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку ненадання копії відзиву на позов позивачу у встановлений судом строк.

Третя особа має право подати суду протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали або відзиву відповідача, письмові пояснення щодо позову або відзиву за правилами, що встановлені ч.ч.3-6ст.178 ЦПК України .

Роз'яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, http://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Позивач: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП: НОМЕР_1, 66833 Одеська область Ширяївський район село Старі Маяки вул.Миру, буд.4.

Відповідач: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, 66841 Одеська область Ширяївський район село Осинівка вул.Жовтнева, буд.56.

Третя особа: орган опіки та піклування Ширяївської районної державної адміністрації Одеської області, 67800 Одеська область Ширяївський район смт.Ширяєве вул.Грушевського, 104.

Суддя О.Л.Ткачук

СудВеликомихайлівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено03.10.2018
Номер документу76863784
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —518/654/17

Рішення від 25.01.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Рішення від 17.01.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 18.09.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 06.07.2017

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Палій С. А.

Ухвала від 22.06.2017

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Палій С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні