Ухвала
від 02.10.2018 по справі 618/688/18
ДВОРІЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 618/688/18

Провадження № 2/618/198/18

УХВАЛА

про залучення третьої особи та відкладення підготовчого засідання

02 жовтня 2018 року Дворічанський районний суд Харківської області в складі головуючого - судді Рябоконь Є. А., при секретарі судового засідання Кучеренко О. І., за участю позивача - ОСОБА_1, представника позивача - адвоката ОСОБА_2, розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в смт Дворічна справу № 618/688/18, провадження № 2/618/198/18 за позовом ОСОБА_3, яка зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, до ОСОБА_4, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, про визнання батьківства , -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернулася до Дворічанського районного суду з позовною заявою до ОСОБА_4 про визнання батьківства .

В підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник - адвокат ОСОБА_2 заявили клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, Куп янський відділ ДРАЦС ГТУЮ в Харківській області .

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні одним із питань, які вирішує суд, є питання про вступ у справу інших осіб.

Згідно з ч. ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, враховуючи характер спірних правовідносин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Куп янський відділ ДРАЦС ГТУЮ в Харківській області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, оскільки рішення в справі може вплинути на його права та обов'язки.

Відповідно до ч. 1 ст. 192 ЦПК України, у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких відповідно до ч. 1 ст. 181 ЦПК України, третя особа, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадку залучення до участі у справі третьої особи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 181, 192, п. 4 ч. 2 ст. 197, п. 2 ч. 2 ст. 198, 258 - 261, ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визнання батьківства , в якості третьої особи - Куп янський відділ ДРАЦС ГТУЮ в Харківській області як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Роз яснити третій особі, що згідно з ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов язки, визначені у статті 43 ЦПК УКраїни.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, строк у 5 днів з дня отримання копії даної ухвали для подання до суду письмових пояснень щодо позову або відзиву, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали негайно направити на адресу третьої особи та сторонам по справі.

Відкласти підготовче засідання по даній справі до 16 жовтня 2018 року на 10-30 год.

Ухвала, як така, що постановлена в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є. А. Рябоконь

СудДворічанський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено04.10.2018
Номер документу76893237
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —618/688/18

Ухвала від 19.12.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Рішення від 19.10.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 26.07.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні