Ухвала
від 03.09.2018 по справі 142/1202/17
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

142/1202/17

1-кп/142/27/18

"03" вересня 2018 р. смт. Піщанка

Піщанський районний суд Вінницької області

В складі :

Головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

та прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні про кримінальне правопорушення, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020260000231 від 04 грудня 2017 року

відносно обвинуваченої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Баштанків Кодимського району Одеської області, українки, громадянки України, з загальною середньою освітою, неодруженої, непрацюючої, проживаючої в АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, -

ВСТАНОВИВ :

17 січня 2018 року до Піщанського районного суду Вінницької області надійшов обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020260000231 від 04 грудня 2017 року відносно обвинуваченої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Цього ж дня відповідно до здійснення авторозподілу судових проваджень зазначений обвинувальний акт отриманий головуючим суддею.

Ухвалою Піщанського районного суду Вінницької області від 18 січня 2018 року в даному кримінальному провадженні було призначене підготовче судове засідання, яке відбулося 27 квітня 2018 року.

В судове засідання 03 вересня 2018 року без поважних причини не з`явилася обвинувачена ОСОБА_4 , яка була належним чином повідомленою про час та місце розгляду справи, що підтверджується її підписом про отримання судової повістки в рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення.

В судове засідання повторно не з`явився свідки ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Свідки ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , відповідно до відмітки відділення поштового зв`язку на конвертах, в яких вказаним свідкам за адресами, вказаними в реєстрі матеріалів досудового розслідування, були направленні судові повіски, від отримання судових повісток відмовилися.

Від свідків ОСОБА_8 та ОСОБА_9 на адресу суду повернулися коверти, в яких вказаним свідкам за адресами, вказаними в реєстрі матеріалів досудового розслідування, були направленні судові повіски, з відміткою відділення поштового зв`язку про те, що вони за вказаними адресами не проживають.

Свідок ОСОБА_10 , будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, що підтверджується його підписом про отримання судової повістки в рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про привід обвинуваченої ОСОБА_4 та свідків в наступне судове засідання.

Потерпілий ОСОБА_11 будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи відповідно до розписки про повідомлення про наступний судовий розгляд справи, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Згідно з ч. 2 ст. 142 КПК України, під час судового провадження клопотання про здійснення приводу розглядається негайно після його ініціювання.

Вислухавши думку прокурора, суд вважає, що його клопотання задовольнити з огляду на наступне.

У відповідності до положень ч. 2 ст. 318 КПК України, судовий розгляд здійснюється в судовому засіданні з обов`язковою участю сторін кримінального провадження, крім випадків, передбачених цим Кодексом. У судове засідання викликаються потерпілий та інші учасники кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 323 КПК України, якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом в судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення у порядку, передбаченому главами 11 та 12 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 139 КПК України, 1. Якщо підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий, цивільний відповідач, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, на нього накладається грошове стягнення. Згідно положень частини 2 цієї статті У випадку, встановленому частиною першою цієї статті, до підозрюваного, обвинуваченого, свідка може бути застосовано привід.

В частині 2 статті 140 КПК України вказано, що рішення про здійснення приводу приймається: під час досудового розслідування слідчим суддею за клопотанням слідчого, прокурора або з власної ініціативи, а під час судового провадження судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали.

Згідно з ч. 3 ст. 140 КПК України, привід може бути застосований до підозрюваного, обвинуваченого або свідка.

Відповідно до ч. 3 ст. 142 КПК України, слідчий суддя або суд, встановивши,що особа, яка зобов`язана з`явитися на виклик слідчого, прокурора, слідчого судді, суду, була викликана у встановленому цим Кодексом порядку (зокрема, наявне підтвердження отримання нею повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), та не з`явилася без поважних причин або не повідомила про причини свого неприбуття, постановляє ухвалу про здійснення приводу такої особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 140 КПК України, привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Суд враховує також положення ч. 7 ст. 42 КПК України, відповідно до якої підозрюваний, обвинувачений зобов`язаний прибути за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк - заздалегідь повідомити про це зазначених осіб; виконувати обов`язки, покладенні на нього рішенням про застосування заходів забезпечення кримінального провадження; підкорятися законним вимогам та розпорядженням слідчого, прокурора, слідчого судді, суду; надавати достовірну інформацію представнику персоналу органу пробації необхідну для підготовки досудової доповіді.

На підставівикладеного,беручи доуваги,що обвинувачена ОСОБА_4 та свідкипо справі,будучи викликанимидо суду,у встановленомуКПК порядку, всудове засіданняне з`явилисябільше двохразів,причини неявкисуду заздалегідьне повідомилали вважає, що в даному кримінальному провадженні з метою досягнення дієвості цього провадження до обвинуваченої ОСОБА_4 та свідків слід застосувати такий захід забезпечення кримінального провадження як привід.

Керуючись ст. 42, 131, 139, 140, 142, 323 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Клопотання прокурора про здійснення приводу обвинуваченої та свідків, задовольнити.

Здійснити привід обвинуваченої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Баштанків Кодимського району Одеської області, українки, громадянки України, з загальною середньою освітою, неодруженої, непрацюючої, проживаючої в АДРЕСА_1 , раніше не судимої, в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає в АДРЕСА_1 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає в АДРЕСА_1 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка проживає в АДРЕСА_1 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який проживає в АДРЕСА_2 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який проживає в АДРЕСА_2 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Здійснити привід свідка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка проживає в АДРЕСА_3 , в судове засідання, яке призначене на 11 годину 00 хвилин 21 вересня 2018 року в приміщенні Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5), зал судових засідань № 2.

Виконання приводу обвинуваченої ОСОБА_4 ,свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_12 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 доручитиначальнику Піщанського відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області.

Копію ухвали направити начальнику Піщанського відділу Бершадської місцевої прокуратури, для відома та контролю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення03.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76898912
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —142/1202/17

Вирок від 30.01.2019

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 25.10.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 03.09.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 04.05.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 18.01.2018

Кримінальне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 05.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Мішеніна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні