Ухвала
від 03.10.2018 по справі 826/8269/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

03 жовтня 2018 року м. Київ № 826/8269/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Чудак О.М., за участю секретаря судового засідання Стринадко О.Г., представника позивача Антоніва Р.В., у відсутність інших учасників справи, розглянувши в судовому засіданні питання про застосування заходу процесуального примусу в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Нововодолазький хлібоприймальний пункт" до державного реєстратора Комунального підприємства "Бюро державної реєстрації" Пекаря Андрія Львовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство "АКТАБАНК" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "АКТАБАНК" Куліша Віктора Миколайовича, про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення,

встановив:

В провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Нововодолазький хлібоприймальний пункт" до державного реєстратора Комунального підприємства "Бюро державної реєстрації" (КП "Бюро державної реєстрації") Пекаря Андрія Львовича (Пекар А.Л.), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство "АКТАБАНК" (ПАТ "АКТАБАНК") в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "АКТАБАНК" Куліша Віктора Миколайовича, про:

- визнання дій щодо реєстрації за ПАТ "АКТАБАНК" права власності на комплекс хлібоприймального пункту (реєстраційний номер 97555663242), що розташований за адресою: Харківська обл., Нововодолазький p-н, смт. Нова Водолага, вул. Привокзальна, буд. 3, - протиправними;

- визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 40825311 від 26 квітня 2018 року.

При вирішені даного спору виникла необхідність застосувати до відповідача заходи процесуального примусу.

Так, згідно частини четвертої статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України), суд зобов'язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання учасником судового процесу його процесуальними правами, суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Із положень статті 144 КАС України випливає, що заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов'язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Згідно пункту 3 частини першої статті 145 КАС України, заходом процесуального примусу є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Відповідно до частини першої, третьої статті 147 КАС України, у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Визначаючись щодо наявності підстав для застосування заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів, суд вказує на наступне.

Частинами шостою, сьомою, восьмою статті 80 КАС України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням відповідних причин.

Так, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 09 липня 2018 року відповідачу протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали постановлено надати до суду належним чином посвідчені копії реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на комплекс хлібоприймального пункту (реєстраційний номер 97555663242), що розташований за адресою: Харківська обл., Нововодолазький р-н, смт. Нова Водолага, вул. Привокзальна, буд. 3.

В подальшому, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 вересня 2018 року вдруге витребувано у державного реєстратора КП "Бюро державної реєстрації" Пекаря А.Л. належним чином завірену копію вказаної реєстраційної справи або письмові пояснення із зазначенням причин неможливості подання до суду вказаних документів. Витребувані матеріали слід було надіслати (надати) до 18 вересня 2018 року до Окружного адміністративного суду міста Києва, що знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус 1.

При цьому, державному реєстратору КП "Бюро державної реєстрації" Пекарю А.Л. повідомлено, що у випадку невиконання даного судового рішення, судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, визначені відповідно до статті 145 КАС України.

Як перша, так і друга ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва відповідачем, та більше того, і власне КП "Бюро державної реєстрації" отримані, про що свідчать рекомендовані повідомлення про вручення поштових відправлень.

Однак, станом на 03 жовтня 2018 року вимоги судових рішень не виконані, причини невиконання не повідомлені. Такі обставини затягують розгляд справи та зумовлюють необхідність вжиття заходів процесуального примусу шляхом тимчасового вилучення доказів для дослідження судом, а саме, реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на комплекс хлібоприймального пункту (реєстраційний номер 97555663242), що розташований за адресою: Харківська обл., Нововодолазький р-н, смт. Нова Водолага, вул. Привокзальна, буд. 3.

На підставі викладеного, керуючись статтями 145, 147, 248, 256 КАС України,

ухвалив:

Застосувати заходи процесуального примусу шляхом тимчасового вилучення доказів.

Тимчасово вилучити в Державного реєстратора Комунального підприємства "Бюро державної реєстрації" Пекаря Андрія Львовича (02160, м. Київ, вул. Харківське шосе, 4) та зобов'язати надати суду для дослідження реєстраційну справу щодо реєстрації права власності на комплекс хлібоприймального пункту (реєстраційний номер 97555663242), що розташований за адресою: Харківська обл., Нововодолазький р-н, смт. Нова Водолага, вул. Привокзальна, буд. 3.

Ухвалу для виконання направити до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві ( 02094, м. Київ, вул. Краківська, буд. 20).

Відкласти судове засідання на 11 жовтня 2018 року о 10:00 год.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Чудак

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.10.2018
Оприлюднено05.10.2018
Номер документу76911426
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8269/18

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Постанова від 30.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Постанова від 30.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 28.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 06.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 06.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 06.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 11.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні