Ухвала
від 04.10.2018 по справі 455/1231/18
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1231/18

Провадження № 1-кс/455/403/2018

У Х В А Л А

04 жовтня 2018 року м. Старий Самбір

Слідчий суддя Старосамбірського районного суду Львівської області - ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення Старосамбірського відділення поліції Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області (надалі СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області) ОСОБА_3 про призначення судової медичної експертизи у кримінальному проваджені №12018140320000503 від 18.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідча СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про призначення судової медичної експертизи у кримінальному проваджені №12018140320000503, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.09.2018 року.

Мотивуючи клопотання, слідча посилається на те, що 18.09.2018 року, близько о 06:47 годині в чергову частину Старосамбірського ВП поступило телефонне повідомлення від начальника охорони служби безпеки ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» ОСОБА_4 про те, що 18.09.2018 року, близько 05:00 години, в с.Стрілки Старосамбірського району працівниками охоронної фірми «Хазард» на 251 км Нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» виявлено чотирьох осіб, які здійснювали несанкціоновану врізку, звідки вчинили крадіжку нафтопродукту.

Дане кримінальне правопорушення зареєстровано 18.09.2018 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12018140320000503, з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.2 ст.185 КК України.

Крім цього, 27.09.2018 року в Старосамбірське відділення поліції надійшло повідомлення від начальника ІТТ №5 ГУ НП у Львівській області майора поліції ОСОБА_5 про те, що 19.09.2018 року працівниками Старосамбірського ВП ГУ НП у Львівській області в ІТТ №5 ГУ НП у Львівській області був доставлений гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якого перед поміщенням в спецустанову виявлено тілесні ушкодження.

Також, 27.09.2018 року в Старосамбірське відділення поліції надійшла письмова заява від громадянина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 про те, що він просить прийняти міри до невідомих осіб, які 18.09.2018 року в с. Стрілки Старосамбірського району у лісовому масиві «Олений» під час затримання по факту викрадення ним дизельного палива з нафтопродуктопроводу ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», спричинили йому тілесні ушкодження,

Зважаючи на зазначене, з метою встановлення ступеня тяжкості та характеру тілесних ушкоджень у ОСОБА_6 необхідно провести судову медичну експертизу із залученням експерта, який володіє науковими, технічними або іншими спеціальними знаннями та має право на проведення експертизи.

На вирішення експерта поставити наступні питання: 1) Чи наявні на тілі гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , які-небудь тілесні ушкодження? 2) Якщо так, то який їх характер, кількість та локалізація, ступінь тяжкості та давність нанесення? 3) Який механізм спричинення тілесних ушкоджень гр. ОСОБА_6 та чи могли вони бути спричинені йому внаслідок нанесення ударів? 4) Чи могли утворитися дані тілесні ушкодження внаслідок вільного падіння на тверду поверхню з висоти власного росту?

Встановлення ступеня тяжкості та характеру тілесних ушкоджень, заподіяних ОСОБА_6 , є обов`язковим і потребує застосування спеціальних знань у галузі судової медицини, просить задовольнити клопотання та винести ухвалу, якою доручити експерту Львівського обласного бюро судово-медичних експертиз проведення судової медичної експертизи у кримінальному провадженні №12018140320000503 від 18.09.2018 року для встановлення ступеня тяжкості та характеру тілесних ушкоджень, заподіяних ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 .

Правова кваліфікація ч.1 ст.125 КК України.

Слідча слідчого відділення в судове засідання не з`явилася, хоча належним чином повідомлялася про час і місце судового засідання, що згідно до вимог ч.3 ст.244КПК України не є перешкодою для його розгляду, між тим заявила клопотання про здійснення розгляду без її участі, клопотання підтримала та просила слухати клопотання без фіксації технічними засобами, а тому, вважаю за можливе розглянути таке за відсутності слідчого.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею не здійснюється, що відповідає положенням частини четвертоїстатті 107 КПК України.

Слідчий суддя, перевіривши клопотання заявника на дотримання вимогКримінального процесуального Кодексу України(далі -КПК), приходить до наступного.

Відповідно дост. 84 КПК Українидоказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно із п. 1 ч. 1ст. 91 КПК Україниу кримінальному провадженні підлягає доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Відповідно до ч. 1ст. 101 КПК Українивисновок експерта - це докладний опис проведених експертом досліджень та зроблені за їх результатами висновки, обґрунтовані відповіді на запитання, поставлені особою, яка залучила експерта, або слідчим суддею чи судом, що доручив проведення експертизи.

Згідност. 1 Закону України «Про судову експертизу» судова експертиза - це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних об`єктів, явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні органів дізнання, досудового та судового слідства.

Положеннями ч. 1ст. 242 КПК Українивстановлено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження, або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до п. 2 ч. 2ст.242КПК України слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді, зокрема, для проведення експертизи щодо встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Згідно ізст.243КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч.7ст.244КПК України до ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням. Слідчий суддя має право не включити до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням, якщо відповіді на них не стосуються кримінального провадження або не мають значення для судового розгляду, обґрунтувавши таке рішення в ухвалі.

Відповідно до ч. 3ст.244КПК України клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду.

Порушень вимогст. 244 КПК України,Глави 20 КПК України- слідчі (розшукові) дії, таГлави 2 КПК України- засади кримінального провадження слідчим суддею не виявлено.

Враховуючи викладене, слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, долучені до нього документи за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку, вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5Глави 4 КПК України(показання, речові докази і документи) свідчать про те, що клопотання є обґрунтованим, проведення експертизи в даному випадку необхідне для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні, при цьому, для з`ясування всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання в галузі судової медицини. В зв`язку з чим, клопотання слідчої підлягає задоволенню.

Тож, слідчий суддя вважає за необхідне призначити експертизу в рамках даного кримінального провадження, проведення якої доручити судово-медичному експерту Старосамбірського відділення комунального закладу Львівської обласної ради Львівського обласного бюро судово-медичних експертиз, адреса місця знаходження: м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, №86, Старосамбірського району Львівської області, поставивши на вирішення експерта питання, поставлені особою, яка звернулася з даним клопотанням.

Керуючись п.1 ч.1 ст.91, ч.1 ст.101, ч.1 та п.2 ч.2 ст.242, ст.243,ч.3 та ч.7 ст.244, ч.3 ст.244,309,369-372,376 КПК України, ст. 1 Закону України «Про судову експертизу», слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному проваджені №12018140320000503 від 18.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, судову медичну експертизу.

Проведення судової медичної експертизи доручити ОСОБА_7 , судово-медичному експерту Старосамбірського відділення комунального закладу Львівської обласної ради Львівського обласного бюро судово-медичних експертиз, адреса місцязнаходження - м. Старий Самбір, вул. Лева Галицького, №86, Старосамбірського району Львівської області.

На вирішення експерта поставити такі питання:

1) Чи наявні на тілі громадянина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , які-небудь тілесні ушкодження?

2) Якщо так, то який їх характер, кількість та локалізація, ступінь тяжкості та давність нанесення?

3) Який механізм спричинення тілесних ушкоджень гр. ОСОБА_6 та чи могли вони бути спричинені йому внаслідок нанесення ударів?

4) Чи могли утворитися дані тілесні ушкодження внаслідок вільного падіння на тверду поверхню з висоти власного росту?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Відповідно до ч.9ст.244 КПК Українивисновок експерта, залученого слідчим суддею, надається слідчому слідчого відділення Старосамбірського відділення поліції Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвалидо 03.11.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.10.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу76915480
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової медичної експертизи у кримінальному проваджені №12018140320000503 від 18.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України

Судовий реєстр по справі —455/1231/18

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 04.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні