Ухвала
від 05.10.2018 по справі 602/614/18
ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 602/614/18

Провадження № 2/602/193/2018

У Х В А Л А

"05" жовтня 2018 р. м. Ланівці

Лановецький районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді- Костів Л.І.,

з участю секретаря- Домчук В.І.,

розглянувши в письмовому провадженні у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки в рішенні Лановецького районного суду Тернопільської області від 26 вересня 2018 року по цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про збільшення розміру аліментів,-

В С Т А Н О В И В:

26 вересня 2018 року Лановецьким районним судом Тернопільської області було проголошено вступну та резолютивну частину рішення в цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про збільшення розміру аліментів.

При виготовленні повного тексту рішення суду виявлено, що допущено описку при виготовленні вступної та резолютивної частини вищевказаного рішення суду, а саме: термін початку сплати аліментів у новому розмірі, а саме: починаючи з 26 червня 2018 року , замість вірного починаючи з дня набрання рішенням законної сили .

Згідно з п.23 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 15 травня 2006 року №3 Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів , у випадку зміни розміру аліментів у новому розмірі аліменти сплачуються з дня набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оскільки, при виготовленні вступної та резолютивної частини рішення суду від 26 вересня 2018 р. судом допущено описку, котра відсутня у повному тексті рішення, за таких обставин, необхідно виправити описку допущену у резолютивній частині вступної та резолютивної частини рішення Лановецького районного суду Тернопільської області від 26 вересня 2018 р.

Керуючись ст.ст.247, 269, 258-260 ЦПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

Виправити описку, допущену при виготовлені вступної та резолютивної частини рішення Лановецького районного суду Тернопільської області від 26 вересня 2018 року в справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про збільшення розміру аліментів, зазначивши у резолютивній частині вступної та резолютивної частини рішення вірний термін початку сплати аліментів у новому розмірі починаючи з дня набрання рішенням законної сили .

Абзац 2 резолютивної частини вступної та резолютивної частини рішення викласти в такій редакції:

Збільшити розмір аліментів та щомісячно стягувати з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, жителя с.Бодаки, Збаразького району, Тернопільської області в користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , жительки АДРЕСА_1 аліменти на утримання дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, в розмірі ? частки з усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків мінімального прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно починаючи з дня набрання рішенням законної сили та до досягнення дитиною повноліття .

Копію ухвали надіслати особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описку.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Лановецький районний суд Тернопільської області протягом п'ятнадцяти днів з моменту проголошення.

Суддя: Л. І. Костів

СудЛановецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено09.10.2018
Номер документу76980006
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —602/614/18

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 05.10.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 11.07.2018

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні