Ухвала
від 09.10.2018 по справі 1140/2703/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Кіровоградський окружний адміністративний суд вул. Велика Перспективна, 40, поверхи 6, 7, 9, м. Кіровоград, 25006

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

за правилами загального позовного провадження

09 жовтня 2018 р. Справа № 1140/2703/18

Суддя Кіровоградський окружний адміністративний суд Ю.П. Пасічник, розглянувши адміністративний позов Колективного підприємства "Агросила" (вул.Дзержинського, 3, с.Новий Стародуб, Петрівський район, Кіровоградська область, 28310, код ЄДРПОУ 31140815) до Петрівського відділення Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління ДФС у Кіровоградській області (вул.Центральна, 41, смт.Петрове, Петрівський район, Кіровоградська область, 28300, код ЄДРПОУ 41303918) про скасування запису в Єдиному державному реєстрі,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувя до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом і просить скасувати запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань наступного змісту "24.09.2010 - в стані припинення Підстава: за судовим рішенням Судове рішення: Судове рішення про неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону №2-а-2926/10/1170 від 17.09.2010 Найменування суду: Кіровоградський окружний адміністративний суд Дата набуття чинності: 27.09.2010" щодо юридичної особи Колективного підприємства "Агросила" (код ЄДРПОУ 31140815).

Також позивач просить залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні:

- позивача Кіровоградську обласну організацію інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" ( вул.Шевченка, 3, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25011, код ЄДРПОУ 23904678);

- відповідача Державного реєстратора відділу (центру) надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області (вул.Святкова, 20, смт.Петрове, Петрівський район, Кіровоградська область, 28300).

Даний спір виник з публічно-правових відносин та відповідно до правил предметної юрисдикції, визначених ст.ст.19, 20 КАС України, підлягає розгляду Кіровоградським окружним адміністративним судом. Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160, 161 КАС України, а підстави для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Розгляд зазначеної справи необхідно здійснювати в порядку загального позовного провадження та, з метою виконання вимог, передбачених ст. 173 КАС України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання з повідомленням учасників справи (ч. 1 ст. 180 КАС України).

Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Керуючись ст.ст.49, 171, 173 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 30.10.18 року о 14:30 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх в залі судового засідання №3.

Справа розглядатиметься у складі судді Ю.П. Пасічник одноособово.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні:

- позивача Кіровоградську обласну організацію інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" ( вул.Шевченка, 3, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25011, код ЄДРПОУ 23904678);

- відповідача Державного реєстратора відділу (центру) надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області (вул.Святкова, 20, смт.Петрове, Петрівський район, Кіровоградська область, 28300).

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, з документом, що підтверджує його надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачам п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив до суду, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення до суду, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Роз'яснити сторонам їх процесуальні права та обов'язки, передбачені ст.ст.44-47 КАС України.

Повідомити відповідача, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз'яснити сторонам можливість врегулювання спору в порядку передбаченому Главою 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

Сторони та їх представники допускаються до участі в справі в порядку визначеному §2 Глави 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за мережевим шляхом : http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/ .

Копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачу та третім особам.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

Дата ухвалення рішення09.10.2018
Оприлюднено10.10.2018
Номер документу76987090
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1140/2703/18

Рішення від 16.11.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 30.10.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 09.10.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні