Ухвала
від 08.10.2018 по справі 755/12633/18
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

8 жовтня 2018 року м. Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

суддів - ОСОБА_2

- ОСОБА_3

за участю секретаря ОСОБА_4

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві подання голови Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_5 про вирішення питання направлення подання до Верховного Суду про направлення кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, в порядку, передбаченому ст. 34 КПК України ,

за участю сторін судового провадження:

захисника - ОСОБА_7

В С Т А Н О В И Л А:

До апеляційного суду надійшло подання голови Дніпровського районного суду м. Києва про вирішення питання про направлення подання до Верховного Суду про направлення кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, в порядку, передбаченому ст. 34 КПК України.

Подання мотивоване тим, що всі дії, які інкримінуються ОСОБА_6 , були вчинені на території міста Миколаєва та Миколаївської області.

Прокурор, належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду подання, в судове засідання апеляційного суду не з`явився, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не подавав.

Обвинувачений ОСОБА_6 належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду подання, в судове засідання апеляційного суду не з`явився, в телефонному режимі просив розглядати подання за його відсутності.

Вислухавши думку захисника, який вважав можливим проводити розгляд подання за відсутності прокурора та обвинуваченого, додатково пояснивши, що обвинувачений із-за територіальної віддаленості не зміг приїхати, колегія суддів, з врахуванням положень ч. 4 ст. 34 КПК України, вважає можливим розглянути подання голови Дніпровського районного суду м. Києва за відсутності прокурора та обвинуваченого, оскільки їх неявки не перешкоджає проведенню розгляду справи.

Заслухавши доповідь судді, захисника, який підтримав подання, перевіривши наведені у поданні доводи та матеріали кримінального провадження, колегія суддів дійшла до такого висновку.

Згідно з п. 4 ч. 3ст. 314 КПК Україниу підготовчому судовому засіданні суд має право направити обвинувальний акт до відповідного суду для визначення підсудності у випадку встановлення непідсудності кримінального провадження.

За загальним правилом, встановленим ч. 1ст. 32 КПК України, кримінальне провадження здійснює суд, в межах юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення.

Як убачається з обвинувального акту, ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України на території м. Миколаєва та Миколаївської області (ас. 3), тобто кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_6 , вчинене поза межами м. Києва і непідсудне районним судам м. Києва.

Положеннями ч. 3ст. 34 КПК Українивизначено, що питання про направлення кримінального провадженняз одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів, а також про направлення провадження з одного суду апеляційної інстанції до іншого вирішується колегією суддів Верховного Суду за поданням суду апеляційної інстанції.

Враховуючи те, що Дніпровський районний суд м. Києва та відповідний районний суд м. Миколаєва та Миколаївської області перебувають в межах юрисдикції різних апеляційних судів, то згідно з положенням ч. 3ст. 34 КПК Українипитання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого має вирішуватись колегією суддів Верховного Суду за поданням суду апеляційної інстанції.

З урахуванням вищенаведеного, колегія суддів вважає, що подання голови Дніпровського районного суду м. Києва про направлення кримінального провадження № 32018100040000051 по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, до Верховного Суду для вирішення питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 376, 32,34, КПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Подання голови Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_5 задовольнити.

Звернутись з поданням до Верховного Суду для вирішення питання про направлення кримінального провадження № 32018100040000051 по обвинуваченню ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77010386
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/12633/18

Вирок від 08.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Постанова від 07.03.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Постанова від 08.01.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Постанова від 15.11.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Мазур Микола Вікторович

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Васильєва Маргарита Анатоліївна

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

Ухвала від 27.08.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні