Ухвала
від 08.10.2018 по справі 173/1722/18
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 173/1722/18

н/п 2/174/481/2018

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

08 жовтня 2018 року м.Вільногірськ

Суддя Вільногірського міського суду Дніпропетровської області Борцова А.А., вивчивши позовну заяву Публічного акціонерного товариства Об'єднана гірничо-хімічна компанія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до ухвали Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 14.09.2018 року, для розгляду за підсудністю до Вільногірського міського суду Дніпропетровської області надіслано позовну заяву Публічного акціонерного товариство Об'єднана гірничо-хімічна компанія (місцезнаходження м.Київ, Соломянський район, вул. Сурікова, буд.3) до ОСОБА_1, який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1, про стягнення заборгованості. Позивачем заявлено клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження .

За положеннями ч.1 ст.11 ЦПК України , суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

У ч.ч.1-3 ст.274 ЦПК України визначено справи, що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження, зокрема, у вказаному порядку розглядаються малозначні справи.

Згідно з ч.5 ст.279 ЦПК України , суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 1 77, 175 ЦПК України та підсудна Вільногірському міському суду Дніпропетровської області, підстави для її залишення без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, а з врахуванням характеру спору, який виник між сторонами, ціни позову, суд вважає, що справа є малозначною, незначної складності, тому розгляд справи слід проводити в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись ст.ст. 1-19 , 23 , 33 , 34 , 49 , 174-177 , 184 , 187 , 190 , 191 , 274-275 , 279, 352-355 ЦПК України , суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Об'єднана гірничо-хімічна компанія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Надіслати сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу також надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а підтвердження про направлення надано суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України)

Позивач не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення відповідачу.

Відповідач не пізніше п'яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відзив та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення позивачу.

Позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Роз'яснити відповідачу, що згідно ч.4 ст.277 ЦПК України, він має право в строк, визначений судом для подачі відзиву, подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до ч.2 ст. 279 ЦПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Сторони на протязі вказаного строку можуть подати до суду заяви по суті справи (відзив на позовну заяву; відповідь на відзив (відгук); заперечення), що є їхнім правом, і вказані заяви мають бути подані учасниками до початку розгляду справи по суті, тобто до 08.11.2018 року . У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://vg.dp.court.gov.ua .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Дніпропетровської області окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. Заперечення на ухвалу в іншій частині можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: А.А. Борцова

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено11.10.2018
Номер документу77028634
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —173/1722/18

Постанова від 27.08.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Постанова від 19.03.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 03.01.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 14.09.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні