Ухвала
від 10.10.2018 по справі 905/1854/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

10.10.2018                     Справа № 905/1854/18                                         

Позивач: Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс», м. Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Гарантспецбуд-Захід”, м. Маріуполь

предмет позову: стягнення 31 183,37 грн., у тому числі:

· 25 411,20 грн. – основна сума боргу;

          · 1 248,98 грн. – 3% річних;

          · 4 523,19 грн. – інфляційних.

підстави позову: неналежне виконання відповідачем умов договору будівельного підряду №507/1.

Суддя Матюхін В.І.

05.10.18р. до господарського суду Донецької області від Львівського комунального підприємства «Львівелектротранс» надійшла позовна заява до Товариства з обмеженою відповідальністю “Гарантспецбуд-Захід” про стягнення 31 183,37 грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам Глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України з наступних підстав:

1. За приписами п.п.8, 9 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити, зокрема,

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

Проте, позивачем всупереч наведеної норми не зазначена інформація щодо наявності оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви та не подано попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

2. Згідно п.1 ч.1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до порядку надсилання копії позовної заяви і доданих до неї документів, встановленого ч.1 ст.172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

За змістом п.61 Правил надання поштового зв'язку, затверджених постановою №270 від 05.03.2009р. Кабінету Міністрів України, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

За таких обставин, належним доказом надіслання копії позовної заяви з доданими до неї всіма документами є опис вкладення відправленої поштової кореспонденції, засвідчений підписом працівника відділення поштового зв'язку та відбитком календарного штемпеля цього відділення.

Такі приписи згаданих норм мають на меті забезпечення, як конституційних засад змагальності сторін та рівності усіх учасників процесу перед законом і судом (п.п.2, 4 ч.3 ст.129 Конституції України), так і аналогічних приписів ст.ст.7, 13 Господарського процесуального кодексу України.

До позовної заяви позивачем доданий фіскальний чек №ПН 21600426655 від 28.09.2018р., з якого неможливо встановити, які саме документи були направлені на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю “Гарантспецбуд-Захід” і який не є належним доказом надіслання відповідачеві копії позовної заяви з доданими до неї всіма документами, оскільки відповідно до Господарського процесуального кодексу України мав буди доданий оригінал опису, що в сукупності з недотриманням вимог ст.162 Господарського процесуального кодексу України є порушенням норм господарського процесуального законодавства і є підставою для залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч.1 ст.174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на викладене і керуючись ст.ст.162, 164, 174 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

Позов Львівського комунального підприємства «Львівелектротранс» до Товариства з обмеженою відповідальністю “Гарантспецбуд-Захід” про стягнення 31 183,37 грн., залишити без руху.

Львівському комунальному підприємству «Львівелектротранс» протягом 10-ти (десяти) календарних днів, починаючи з наступного дня після отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху, усунути допущені при оформленні позовних матеріалів недоліки, а саме:

- надати докази на підтвердження відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів (опис вкладення відправленої поштової кореспонденції, засвідчений підписом працівника відділення поштового зв'язку та відбитком календарного штемпеля цього відділення);

- зазначити інформацію щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви;

- подати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи.

Роз'яснити Львівському комунальному підприємству «Львівелектротранс», що при невиконанні вимог даної ухвали у встановлений судом строк, позовна заява буде залишена без розгляду.

Ухвала набрала чинності з дати її постановлення (підписання) та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Суддя В.І. Матюхін

          

          

                                        

Дата ухвалення рішення10.10.2018
Оприлюднено16.10.2018
Номер документу77041431
СудочинствоГосподарське
Суть: неналежне виконання відповідачем умов договору будівельного підряду №507/1.

Судовий реєстр по справі —905/1854/18

Ухвала від 11.02.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

Рішення від 17.01.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

Ухвала від 28.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

Ухвала від 05.11.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

Ухвала від 10.10.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

В.І. Матюхін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні