Ухвала
від 09.10.2018 по справі 2/95-34/84
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№2/95-34/84

У Х В А Л А

з питань заміни сторони виконавчого провадження

09 жовтня 2018 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Карп'як О.О.,

секретар судового засідання Лубоцька Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2/95-34/84 щодо примусового виконання виконавчого документа №2/95-34/84, виданого Господарським судом Львівської області 26.05.2002 року,-

в с т а н о в и в :

17 вересня 2018 року Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області звернулось до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони – стягувача, з примусового виконання рішення Господарського суду Львівської області від 26.02.2002 року у справі № 2/95-34/84, його правонаступником – Головним управлінням Пенсійного фонду України у Львівській області.

Вказана заява мотивована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» передбачено реорганізацію управління Пенсійного фонду України в Радехівському районі та управління Пенсійного фонду України в Кам'янка – Бузькому районі шляхом злиття та утворення на їх основі Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Кам'янка-Бузьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області припинило свою діяльність шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області. У зв'язку з чим усі повноваження Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Львова перейшли до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області. З огляду на наведене, просить суд замінити стягувача у виконавчому провадженні.

Сторони в судове засідання не з'явились.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку, що така підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Рішенням Господарського суду Львівської області від 26.02.2002 у справі № 2/95-34/84 позовні вимоги задоволено повністю та звернуто стягнення на майно ДВАТ шахта “Червоноградська” окрім об'єктів нерухомого майна та інших основних засобів виробництва, що забезпечують ведення виробничої діяльності підприємством, а також акцій (часток, паїв), що належать державі в майні інших господарських товариств і передані до статутного форду ДВАТ, на суму боргу перед Радехівським райуправлінням Пенсійного фонду України в сумі 6663,65 грн.

На виконання цього рішення Господарським судом Львівської області 26.05.2002 року видано наказ №2/95-34/84.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 21.09.2004 р здійснено заміну відповідача на його правонаступника “Державне підприємство “Львіввугілля”.

Згідно наявних в матеріалах справи документів, зокрема постанов державного виконавця вбачається, що стороною стягувача зазначено Радехівське районне управління ПФ України Львівської області, а в подальшому – Управління Пенсійного фонду України в Радехівському районі.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 13 липня 2018 року у задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання наказу Господарського суду Львівської області № 2/95-34/84 від 26.02.2002 відмовлено.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» передбачено реорганізацію управління Пенсійного фонду України в Радехівському районі Львівської області та управління Пенсійного фонду України в Кам'янка – Бузькому районі Львівської області шляхом злиття та утворення на їх основі Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області.

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України», Кам'янка-Бузьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області припинило свою діяльність шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області у відповідності.

Відповідно до п.6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 р. № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять: у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Відповідно до ч.2 ст.104 ЦК України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Саме з цього моменту відбувається правонаступництво.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що внесено запис від 01.03.2018 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 14001120004001102 про державну реєстрацію припинення юридичної особи Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області.

Таким чином, правонаступником Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області (правонаступника Радехівського райуправління Пенсійного фонду України) є Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Згідно з ч.1 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України та ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням (заявою) державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Підставою для вибуття сторони виконавчого провадження є припинення (ліквідація чи реорганізація) юридичної особи. Перехід окремого суб'єктивного права та обов'язку від одного суб'єкта владних повноважень до іншого, згідно цивільного законодавства також є правонаступництвом.

Оскільки матеріалами справи підтверджується, що правонаступником Кам'янка-Бузького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Львівської області є Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, то, відповідно, підтверджується право на стягнення з боржника заборгованості, яке перейшло до правонаступника. Відтак, суд дійшов висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 293, 295, 379, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження - задоволити.

Замінити сторону (стягувача) у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення Господарського суду Львівської області від 26.02.2002 року у справі № 2/95-34/84 з Управління Пенсійного фонду України в Радехівському районі на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (адреса: 79016, м. Львів, вул. Митрополита Андрея, 10, код ЄДРПОУ 13814885).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський оружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Повне судове рішення складено 11.10.2018 року.

Суддя                                                                                Карп'як Оксана Орестівна

Дата ухвалення рішення09.10.2018
Оприлюднено16.10.2018
Номер документу77043033
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження у справі №2/95-34/84 щодо примусового виконання виконавчого документа №2/95-34/84, виданого Господарським судом Львівської області 26.05.2002 року

Судовий реєстр по справі —2/95-34/84

Ухвала від 09.10.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 13.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 27.04.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні