Ухвала
від 26.09.2018 по справі 490/7962/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/7962/18 26.09.2018

н\п 1-кс/490/6331/2018

Справа № 490/7962/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2018 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВРКП СУФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32017150000000011 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

Учасники судового провадження:

слідчій ОСОБА_3

в с т а н о в и в :

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Миколаївській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017150000000011 від 26.01.2017 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212КК України за фактом ухилення від сплати податків та митних платежів в особливо великих розмірах службовими особами ПП «МВ Трейдінг» (код ЄДРПОУ 37157997), ПП «СМ Трейдінг» (код ЄДРПОУ 37437007), ПП «Алва-Юг» (код ЄДРПОУ 34992881) та ТОВ «Юг Експресія» (код ЄДРПОУ 38247395) на протязі 2016-2017 рр., дії яких призвели до нанесення збитків державі в на загальну суму понад 4 млн. грн.

22 вересня 2018 року слідчий ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва з погодженим із начальником відділу прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 клопотанням про надання дозволу на обшук за місцем фактичного знаходження підприємств ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» - в нежитлових приміщеннях (офісах), які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення документів та предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Вислухавши пояснення слідчого та вивчивши надані ним матеріали кримінального провадження, вважаю зазначене вище клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

З матеріалів кримінального провадження слідує, що директор ПП «МВ Трейдінг» (код ЄДРПОУ 37157997) ОСОБА_6 використовує схему імпорту товарів на адресу підконтрольних підприємств-імпортерів в значних обсягах на митну територію України від підконтрольних компаній-нерезидентів, з використанням недостовірних (підроблених документів) щодо вартості та класифікації імпортованих товарів, з метою заниження їх митної вартості, фактичної реалізації за готівкові кошти та подальшого документального відображення у бухгалтерському та податковому обліку підприємства безтоварних операцій з реалізації імпортованих товарів на адресу підприємств реального сектору економіки (вигодонабувачів), із відображенням руху сум податкового кредиту з ПДВ та валових витрат, з використанням підконтрольних «фіктивних» та «транзитних» підприємств, на яких відбувається перекручення (зміна) номенклатури товарів. Крім того, до схеми ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових та митних платежів) залучено підконтрольні ОСОБА_6 підприємства - імпортери, а саме: ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія».

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» протягом 2016-2018 років здійснено митне оформлення імпорту товарів через зону діяльності Миколаївської митниці ДФС (митний пост «Костянтинівка»), загальною заниженою митною вартістю - 59453,2 тис. грн. Реальна митна вартість товарів імпортованих вище вказаними підприємствами понад 100 млн. грн. В подальшому реалізація імпортованих товарів здійснюється через магазини роздрібної (оптової) торгівлі (туалетна вода, засоби для догляду за волоссям, електричні інструменти, рибальське приладдя та спорядження) з використанням фізичних осіб підприємців - платників єдиного податку без відображення реальних обсягів реалізації та не облікованої продукції.

Вищезазначені діяння ОСОБА_6 призвели до заниження загальної митної вартості імпортованих товарів підконтрольними підприємствами протягом 2016-2018 років на суму понад 40 млн. грн. та умисно нанесено збитки державі шляхом несплати податків, зборів (обов`язкових та митних платежів), зокрема: податку на додану вартість та мито, при митному оформленні імпортованих товарів в розмірі понад 4 млн.грн., що є особливо великим розміром та відповідно вчинено кримінальне правопорушення, за ознаками ч. 3 ст. 212 КК України, що є тяжким злочином.

Встановлено, що ОСОБА_6 для здійснення фінансово-господарської діяльності підконтрольних підприємств - імпортерів: ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» використовує офісні приміщення розташовані за адресою: м. Миколаїв, вул. 6-а Слобідська (Комсомольська), буд. 101.

Під час досудового розслідування встановлено, щофінансово-господарські та первинні бухгалтерські документи,що можуть свідчити про ухилення від сплати податків та зборів, можуть зберігатися за місцем фактичного знаходження підприємств ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» - в нежитлових приміщеннях (офісах), які розташовані за адресою: м. Миколаїв, вул. 6-а Слобідська (Комсомольська), буд. 101.

Оскільки ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» є підконтрольні одній особі ОСОБА_6 , на даний час єдиний і останній екземпляр оригіналів документів знаходиться у володінні зазначених СГД, тому є достатні підстави вважати, що з метою уникнення кримінальної відповідальності, посадові особи зазначених СГД можуть знищити дані документи.Доступ до вищевказаних документів неможливо отримати у добровільному порядку шляхом їх витребування відповідно до ст. 93 КПК України або шляхом проведення тимчасового доступу до них, оскільки існує можливість їх знищення.

Отже, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем фактичного знаходження підприємств ПП «МВ Трейдінг», ПП «СМ Трейдінг», ПП «Алва-Юг» та ТОВ «Юг Експресія» з метою відшукання і вилучення документів та предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, оскільки отримати вищезазначені відомості в інший спосіб не виявляється за можливе.

Розглянувши подане клопотання слідчий суддя вважає про наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення мети проведення обшуку, що є підставою клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , власником яких є ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення документів фінансово-господарськоїдіяльності ПП«МВ Трейдінг»,ПП «СМТрейдінг»,ПП «Алва-Юг»та ТОВ«Юг Експресія»,документів «GoventerLLP»,«IK»InterkontaktA.S»,«CezerriTradeLimited»,«ExquisiteBaseDevelopmentLtd»,«ZhejiangHengfengTopLeisureCO.LTD»,«LeaderSportingCO.LTD»,«LarsanBusinessLP»,«GraitEnterprisesLP»,«HeadstockDistribution,LTD»,«YaguareteLP»,«PCMSP.ZO.O.»,«WeihaiVivaFishingTackleCo.,LTD»,«AgricultHoldingLimited»,«CixiNansenCopperCo.,LTD»,«VivaFishingTackle(Zhuhai)Co.,LTD»,«EastWayIncomeLTD»,«TaizhouHengyoValveCo.,LTD»,«WenzhouLoffreySanitaryWareCo.,LTD»,«XuyiXinPengSanitaryWaresAndValvesCo.,LTD»,«YuhuanLongerValveCo.,LTD»,«ZhejiangBoqingSanitarywareCo.,LTD»,«ZhejiangJiuhuanSanitaryWareCo.,LTD»,«ZhejiangXinfanCopperIndustryCo.,LTD»,у томучислі,контракти (договори)із додатками,додаткові угоди,митні декларації,специфікації,дозволи,екологічні декларації,сертифікати пропоходження,документи щодомитного оформленнятоварів,документи зазначенів гр.44митних декларацій,документи,що підтверджуютьціноутворення,рахунки (invoice),пакувальні листи,які визначаютьмитну вартістьтовару,товарно-транспортнідокументи наперевезення,CMR, документи щодо відправлення товарів та які мають відношення до митного оформлення імпорту товарів.

Строк дії ухвали до 25 жовтня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77093612
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32017150000000011 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, - Учасники судового провадження: слідчій ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —490/7962/18

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гречана С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні