Ухвала
від 16.10.2018 по справі 455/833/18
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/833/18

Провадження № 1-кс/455/433/2018

У Х В А Л А

16 жовтня 2018 року м. Старий Самбір

Слідчий суддя Старосамбірського районного суду Львівської області - ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшої слідчої слідчого відділення Старосамбірського відділення поліції Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області (надалі СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області) ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів у кримінальному проваджені №12018140320000328 від 06.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Старша слідча СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Самбірської місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до документів в межах кримінального провадження №12018140320000328, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.06.2018 року.

Мотивуючи клопотання,старша слідчапосилається нате,що 05.06.2018року в ІНФОРМАЦІЯ_1 поступила заявавід головисходів громадян ОСОБА_5 ,в якійвін проситьперевірити законністьнабуття прававласності набудівлі колишньогоколгоспу правонаступникомякого являється приватнаагрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(надалі- ПАФ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »)ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,які буливключені упайовий фонд,та законністьприйнятого рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 у2008році щодовідчуження майнапайовиків.

Згідно довідки ІНФОРМАЦІЯ_5 відомо, що 12.12.2008 року ІНФОРМАЦІЯ_6 не засідав та рішення про видачу свідоцтва на право власності на вищевказані нежитлові будівлі не приймав, крім того, будь-яких документів щодо розгляду питання про надання у власність нежитлових приміщень ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 в наявності не має.

11.09.2018 року в слідче відділення Старосамбірського ВП поступив письмовий рапорт оперуповноваженого СКП Старосамбірського ВП підполковника поліції ОСОБА_6 про те, що ним в ході виконання доручення слідчого встановлено, що підставою для отримання права власності на нежитлові приміщення по АДРЕСА_1 , в кількості 12 об`єктів (майно пайовиків), були рішення ІНФОРМАЦІЯ_7 від 12.12.2008 року за №№ 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 щодо надання приватній аграрній фірмі « ІНФОРМАЦІЯ_2 » свідоцтв на право власності на вищевказані нежитлові споруди з метою їх реалізації для погашення існуючої заборгованості ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перед місцевою податковою. Також встановлено, що 12.12.2008 року ІНФОРМАЦІЯ_4 не засідав і дані рішення не приймав. Дані рішення були складенні та видані представнику виконавчої служби особисто на той час діючим головою сільської ради ОСОБА_7 (підтверджено допитами членів виконавчого комітету та ОСОБА_7 ). Також встановлено, що на час оформлення права власності на вищевказані нежитлові будівлі керівника у ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не було, так як діючий керівник ОСОБА_8 помер, а нового керівника призначено не було, печатками ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » користувались сторонні особи. Також встановлено, що ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у 2001 році припинила здійснювати будь-яку діяльність по вирощуванню сільськогосподарської продукції та тваринництва. Сума боргів у ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виникла внаслідок заборгованості з виплати заробітної плати та сплати податків. 31.10.2006 року порушено провадження у справі про банкрутство ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за заявою державної податкової інспекції у Старосамбірському районі Львівської області. Суд постановою від 05.06.2007 року ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » визнав банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначив арбітражного керуючого ОСОБА_9 .. Остання на засіданні Господарського суду Львівської області 09.03.2010 року подала ліквідаційний баланс, звіт про виконану роботу з додатками, протокол зборів кредиторів та інші документи про наявну заборгованість та її погашення. Серед поданих документів згідно ухвали Господарського суду Львівської області пред`явлено і документи, згідно яких було погашено заборгованість по заробітній платі ОСОБА_9 та бухгалтеру даної ПАФ ОСОБА_10 на суму 101368,89 гривень. Враховуючи, що згідно даних Торгівельної біржі все майно пайовиків, право власності на яке було оформлено безпідставно, так як 12.12.2008 року ІНФОРМАЦІЯ_4 не засідав, рішень, щодо надання ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » свідоцтв на право власності на нежитлові споруди з метою їх реалізації для погашення існуючої заборгованості ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не приймав, оцінено та продано за суму 107368,00 гривень, інших боргів ліквідатором погашено не було в тому числі і борги по сплаті податків. Таким чином, майно пайовиків було безпідставно продано для погашення заборгованості по заробітній платі ліквідатору та бухгалтеру за період ліквідації ПАФ, а не боргів колишнього колгоспу.

А тому з метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування даного кримінального провадження, а саме: встановлення переліку кредиторів, суми боргів, причини виникнення боргів, заяви кредиторів, звітів про діяльність ліквідатора, документів щодо оцінки та реалізації майна ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та документів про суму боргу по виплаті заробітної плати ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , та враховуючи те, що дана інформація та документи знаходяться у справі №6/175-4/263 від 05.06.2007 року про банкрутство приватної агрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (с.Трушевичі Старосамбірського району Львівської області), в органу досудового розслідування виникає об`єктивна та абсолютно обґрунтована необхідність здійснення тимчасового доступу до даної справи, оскільки вказані документи самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження, у зв`язку із яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

Згідно відповіді Господарського судуЛьвівської областідоступ доматеріалів справи№6/175-4/263від 05.06.2007року пробанкрутство приватноїагрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (с. Трушевичі Старосамбірського району Львівської області) для ознайомлення та копіювання може бути наданий на підставі ухвали слідчого судді або суду.

Просить задовольнити клопотання та надатистаршому слідчомуСтаросамбірського ВПСамбірського відділуполіції ГУНП уЛьвівській областікапітану поліції ОСОБА_3 дозвілна тимчасовийдоступ додокументів,а саме:матеріалів справи№6/175-4/263від 05.06.2007року пробанкрутство приватноїагрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(с.Трушевичі Старосамбірськогорайону Львівськоїобласті), яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення або викопіювання.

Правова кваліфікація ч.1 ст.366 КК України.

В судове засідання старша слідча слідчого відділення та прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином, подали до суду заяви про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримали, просили слухати його без фіксації технічними засобами та його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_8 в судове засідання для розгляду даного клопотання не з`явився, про час та місце слухання клопотання був належно повідомлений.

У відповідності до положень ст.26КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи наці положеннязакону тавраховуючи принципдиспозитивності,суд визнавможливим прийнятирішення посуті клопотання у відсутність не з`явившихся осіб, оскільки їх не прибуття не перешкоджає розгляду клопотання на підставі наданих доказів.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею не здійснюється, що відповідає положенням частини четвертоїстатті 107 КПК України.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимог ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ст.163 КПК України, а саме ч.5, передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вивчивши клопотання, ознайомившись із матеріалами клопотання, а саме: витягом з єдиного реєстру досудових розслідувань від 06.06.2018року,зверненням головисходів громади ОСОБА_5 ,інформації ІНФОРМАЦІЯ_5 від 03.07.2018року №209,протоколами допитусвідка ОСОБА_7 ,біржовим контрактом№38-10/4від 30.12.2008року,інформацією ІНФОРМАЦІЯ_8 від05.10.2018року №06-08/665/18та іншихдокументів, приходжу до переконання, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню, так як дані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки містять документи, які містять інформацію про перелік кредиторів, суми боргів підприємства, заяви кредиторів, звіти про діяльність ліквідатора, документи щодо оцінки та реалізації майна ПАФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та інші.

На підставі викладеного, керуючись ст.159, ч.1ст.160, ч.5 ст. 163, 164 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшої слідчої слідчого відділення Старосамбірського відділення поліції Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , - задовольнити.

Надати старшій слідчій слідчого відділення Старосамбірського відділення поліції Самбірського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: матеріалів справи №6/175-4/263 від 05.06.2007 року про банкрутство приватної агрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 », с.Трушевичі Старосамбірського району Львівської області для ознайомлення, з можливістю викопіювання документів.

Справа №6/175-4/263 знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали до 16.11.2018 року.

У випадку невиконання ухвали суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей, може постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних кліше.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77122014
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —455/833/18

Ухвала від 29.12.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 24.09.2018

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 25.07.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Карнасевич Г. І.

Ухвала від 25.07.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Карнасевич Г. І.

Ухвала від 13.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Романюк М. Ф.

Ухвала від 11.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гончарук Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні