Ухвала
від 18.10.2018 по справі 914/1824/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18.10.2018 р. Справа №914/1824/18

місто Львів

Суддя Господарського суду Львівської області Рим Т.Я., розглянувши матеріали справи

за позовом:

публічного акціонерного товариства "Кохавинська паперова фабрика",адреса: 81740, Львівська область, Жидачівський район, селище міського типу Гніздичів, вулиця Коновальця, 6;

до відповідача:

публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Львівгаз",адреса: 79039, місто Львів. вулиця Золота, 42;

про:

визнання протиправним рішення; визнання протиправним донарахування об'єму та вартості природного газу; визнання недійсним акта-розрахунку вартості компенсації,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшов позов публічного акціонерного товариства "Кохавинська паперова фабрика" до публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Львівгаз" про визнання протиправним рішення; визнання протиправним донарахування об'єму та вартості природного газу; визнання недійсним акта-розрахунку вартості компенсації. Ухвалою суду від 01.10.2018 позовну заяву залишено без руху, позивачу встановлено строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків. До суду надійшли матеріали, якими позивач виправив виявлені недоліки.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Зважаючи на відсутність клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як убачається з матеріалів справи, спір виник у зв'язку з застосуванням відповідачем щодо позивача оперативно-господарської санкції. Згідно з твердженнями позивача, станом на дату виявлення відповідачем порушення на підприємстві позивача, природний газ постачався позивачу товариством з обмеженою відповідальністю "Західнадрасервіс".

З огляду на це суд вважає, що рішення господарського суду у цій справі може вплинути на права та обов'язки товариства з обмеженою відповідальністю "Західнадрасервіс".

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 12, 50, 176, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.          Прийняти позовну заяву до розгляду.

2.          Відкрити провадження у справі.

3.          Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

4.          Підготовче засідання призначити на 21.11.18 р. о 10:00 год. в приміщенні Господарського суду Львівської області, за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128 (другий поверх). Участь учасників справи у підготовчому засіданні є обов'язковою.

5.          Залучити товариство з обмеженою відповідальністю "Західнадрасервіс" (адреса: 77706, Івано-Франківська область, Богородчанський район, селище міського типу Богородчани, вулиця Шевченка, 49; ідентифікаційний код 36282935) третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

6.          Встановити відповідачу строк у 15 (п'ятнадцять) календарних днів з моменту отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Зобов'язати відповідача надіслати (надати) відзив на позов та додані до нього документи позивачу та третій особі одночасно з надісланням (наданням) такого відзиву до суду. Докази такого надіслання надати суду (частина 5 статті 165 Господарського процесуального кодексу України).

7.          Встановити третій особі строк у 15 (п'ятнадцять) календарних днів з моменту отримання цієї ухвали для подання пояснень щодо позову. Зобов'язати третю особу надіслати (надати) пояснення щодо позову та додані до них документи позивачу та відповідачу одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду. Докази такого надіслання надати суду.

8.          Звернути увагу учасників справи, що

8.1          Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

8.2          У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов'язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

8.3          Главою 6 Господарського процесуального кодексу України врегульовано поняття, обчислення, зупинення процесуальних строків, наслідки їх пропуску, а також підстави та порядок їх поновлення чи продовження.

Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суд звертає увагу учасників справи, що в разі неявки в судове засідання, сторони зобов'язані повідомити суд про причини неявки. Наслідки неявки в судове засідання передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

Довести до відома учасників справи, що відповідно до пункту 4 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку, зокрема, невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Рим Т.Я.

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено19.10.2018
Номер документу77183395
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання протиправним рішення; визнання протиправним донарахування об'єму та вартості природного газу; визнання недійсним акта-розрахунку вартості компенсації

Судовий реєстр по справі —914/1824/18

Ухвала від 27.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 06.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 21.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

Ухвала від 01.10.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Рим Т.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні