Рішення
від 26.06.2007 по справі 32/201пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/201пн

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                             Р І Ш Е Н Н Я   

                                                            іменем України

26.06.07 р.                                                                               Справа № 32/201пн                               

Господарський суд Донецької області у складі судді Сковородіної О.М. при секретарі судового засіданні Бахмет А.В.

          за участю представників сторін:

від позивача: Сисіна Ю.В. довіреність від 26.06.07р.          

від відповідача: не з'явився

Розглянув у відкритому судовому засіданні  справу

за позовом: Державної податкової інспекції у м. Дружківка

до відповідача: Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” м. Дружківка

                        про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

              Позивач, Державна податкова інспекція у м. Дружківка, 14.06.07р. звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” м. Дружківка про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на не дотримання відповідачем вимог щодо своєчасного подання податковому органу податкових декларацій  та звітностей,  пов'язаних з нарахуванням та сплатою податків та зборів.

Відповідач  у судове засідання не з'явився, про час і місце слухання був належним чином повідомлений, що підтверджує штамп канцелярії суду на ухвалі, позов не оспорив, відзив на позовну заяву не надав, не пояснив причини нез'явлення та не надав витребувані судом документи, необхідні для вирішення спору. Зважаючи на достатність представлених позивачем документів, неповідомлення відповідачем поважних причин нез'явлення у судове засідання, справа розглядається по наявним в ній матеріалам відповідно до ст. 75 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив, що відповідач, зареєстрований Виконавчим комітетом Краматорської міської ради, про що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, що знаходиться за адресою: 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Енгельса, 120.

Підприємства в Україні, як самостійний суб'єкт господарювання, здійснюють свою діяльність відповідно до вимог ст. ст. 62-71 Господарського Кодексу України.

Статтею 71 Господарського Кодексу України визначено, що облік і звітність, як діяльність підприємства, здійснюється ними відповідно до вимог ст. 19 Господарського Кодексу України та інших нормативно-правових актів. А саме, п. 8 ст. 19 Господарського Кодексу України встановлює обов'язок суб'єкта господарювання надавати дані, щодо своєї господарської діяльності.

           Бухгалтерські звіти та податкові декларації, пов'язані з нарахуванням та сплатою податків, надаються податковому органу в порядку та строки встановлені чинним законодавством  відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”.

       

             Зазначені документи податковому органу відповідач не подає з 09.09.04р., про що свідчить довідка, тобто діяльність відповідача суперечить вимогам ст. ст. 19, 128 Господарського Кодексу України.         

             

Відповідно до ст. 247 Господарського Кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону, до нього застосовується адміністративно-господарська санкція у вигляді скасування державної реєстрації.

До того ж, згідно ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

З урахуванням викладеного, вимога позивача щодо припинення підприємницької діяльності відповідача як суб'єкта підприємницької діяльності є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

 Судові витрати покласти на відповідача відповідно до ст. 49 ГПК України.

       На підставі Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», п. 8 ст. 19,                        ст. ст. 71, 72, 247 ГК України та керуючись ст. ст.  49, 82, 84 ГПК України , суд -

                                                              В И Р І Ш И В :

      

    Задовольнити позовні вимоги Державної податкової інспекції у м. Дружківка до Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” м. Дружківка про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

          Припинити підприємницьку діяльність Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” м. Дружківка.

          У день набрання рішенням законної сили направити копію рішення державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Стягнути з Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” (84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Енгельса, 120; ЄДРПОУ 30897989) на користь державного бюджету України  державне мито в сумі  85,00грн.

Стягнути з Підприємства “Долфін” Всеукраїнської організації інвалідів “Спілка організацій інвалідів України” (84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Енгельса, 120; ЄДРПОУ 30897989) на користь державного бюджету (ЄДРПОУ 34686537, отримувач Державний бюджет м. Донецьк, Ворошиловський район, п/р 31216259700004 у ГУ ДКУ Донецької області, код банку 834016) витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі  118,00грн.

Рішення набирає законної сили 09.07.2007р.

Рішення може бути оскаржено в Донецький апеляційний господарський суд  згідно розділу XII ГПК України.      

Видати накази після набрання рішенням законної сили.

          

Суддя                                                                                                        

Дата ухвалення рішення26.06.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу772106
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/201пн

Рішення від 29.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

Ухвала від 22.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

Ухвала від 02.12.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

Рішення від 26.06.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

Ухвала від 15.06.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні